O tarihe kadar kışı beklemeyin! Meteoroloji uzmanı korkutan açıklamayı yaptı, bu yıl kışa hasret kalacağız

O tarihe kadar kışı beklemeyin! Meteoroloji uzmanı korkutan açıklamayı yaptı, bu yıl kışa hasret kalacağız

Kasım ayı gelip çattı ama havada soğuğa dair tek bir belirti bile yok. Hem vatandaşların hem de uzmanların bekleyişi sürerken korkutan açıklama geldi. Kimse soğukları beklemesin o tarihe kadar hava günlük güneşlik olacak. İşte güncel hava durumu hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye genelinde endişe verici bir hava ilerleyişini sürdürürken uzmanlardan açıklamalarda peş peşe geldi. Kasım ayının başlamasına rağmen soğuk havalara dair tek bir iz bile olmaması herkesi tedirgin ediyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden havaların 3 ay boyunca süreceğini belirten uzmanlar, Afrika sıcaklarının Türkiye'yi terk etmeye niyeti olmadığını söyledi. İşte güncel hava durumu hakkındaki tüm detaylar…

AFRİKA GİRDİĞİ SAVAŞTAN GALİP ÇIKIYOR

Yaz ayları boyunca etkisini sürdüren Eyyam-ı Bahur ve Afrika sıcakları Türkiye'yi terk ederken hava sıcaklıkları da 15 derece düşüş gösterdi. Gündüz ve gece sıcaklıkları arasındaki fark artış gösterirken gündüz yanan vatandaşlar gece de tir tir titriyor. Uzman isimler Kasım, Aralık ve Ocak ayları işaret ederek iç karartan açıklamaya imza attı. Afrika sıcaklarının yeniden Türkiye'ye giriş yapması ile birlikte hava sıcaklıklarında artış görüleceği aktarıldı. Geçtiğimiz haftalarda Balkan ve Afrika sıcağı arasında geçen savaşın galibi Afrika sıcakları olurken yeni dalgada Türkiye'ye gelmeye başladı.

kar-yagisi-2.jpg

HERKES KIŞA HASRET KALACAK

Diyarbakır meteoroloji 15 Bölge Müdürlüğü’nde Meteoroloji Mühendisi olan Hümeyra Betül Akgül, Türkiye'yi bekleyen 3 aylık sürece değindi. Önümüzdeki 3 ay boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde görüleceğini belirten Akgül, Kasım, Aralık ve Ocak aylarında hava sıcaklıklarının Güney kesimlerde mevsim normallerinin 0.5 ile 1 derece üzerinde olacağını söyledi. Yağışların Kasım ayı içerisinde bölgede mevsim normallerinin üzerinde olacağını dile getiren Betül Akgül, güncel havaya değinerek çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı bir güne başladıklarını aktardı.

kar-yagisi.jpg

GÜNEYDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Hem Diyarbakır'da hem de çevre illerde gün içerisinde toz taşınımı olabileceğini ifade eden Akgül, bölgenin Kuzeydoğu kesimlerinde yağışın daha şiddetli olacağını işaret etti. Sınır ilçelerde ise toz taşınımı hadisesinin görüleceğini söyleyen Akgül, gün içerisinde gerçekleşecek minimum ve maksimum sıcaklık değerlerine bakılması durumunda görülecek değerleri de açıkladı. Bölgede görülecek güncel hava sıcaklıkları şu şekildedir:

Diyarbakır 12-19,

Batman 12-19,

Siirt 15-17,

Şırnak 16-18,

Şanlıurfa 16-25

Mardin 16-17 derece

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN