Öztunç: Baronlar Türkiye’yi neden mesken tuttu?

Öztunç: Baronlar Türkiye’yi neden mesken tuttu?

Türkiye’de son dönemde ardı ardına yapılan operasyonlarda kırmızı bültenle aranan zehir tacirleri yakalanırken muhalefet vahim konuyu TBMM’ye taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren CHP milletvekili Ali Öztunç ‘Uluslararası suç örgütlerinin hızla çoğalmasının sebepleri nedir? Konut sahipliğiyle kolay vatandaşlık etken midir?’ sorusunu yöneltti.

2023 yılında Avustralya’dan İngiltere’ye Rusya’dan Vietnam’a kadar yabancı uyruklu çok sayıda azılı çete lideri yakalandı. Üstelik bunların çoğu, kırmızı bültenle aranan isimler... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları sosyal medya hesabından detaya girmeden paylaştı.

Akıllarda kalan soru işaretlerini ise, CHP Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç dile getirdi. Bakan Yerlikaya’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Öztunç, şu değerlendirmelerde bulundu: “Son zamanlarda uluslararası suç örgütlerinin Türkiye’yi merkez olarak seçtiği iddiaları yaygın bir şekilde dile getirilmektedir. Yapılan operasyonlar da bu iddiaları haklı çıkaracak örnekler sunmaktadır. Çok sayıda uluslararası suç örgütü lideri, yöneticisi ve üyesi başta İstanbul olmak üzere çeşitli kentlerde yakalandı. Yakalanan yabancı suç örgütü liderlerine vatandaşlık bile verildiği söylenmektedir.

“GÜVENLİK SORUNU”

Türkiye’de şu an Özbek, Rus, Bulgar, Sırp, Gürcü mafyası var. Bunların aynı zamanda silahlı gücü de bulunuyor ve ciddi bir güvenlik sorunu doğuruyor. Türkiye; küresel mafya, haraç, uyuşturucu trafiğinin, uluslararası organize suç ve kara para aklama örgütlerinin, yeni adresi haline geldi. Savaş ve hesaplaşma alanına dönen ülkemizin bu yüzden uluslararası saygınlığı ve imajı hızla dibe vuruyor. Yabancı suç örgütlerinin son yıllarda Türkiye’de hızla çoğalmasının sebepleri nedir? Bu suç örgütlerine karşı ne gibi önlemler alınmaktadır? Son beş yılda uluslararası suç örgütü lideri, yöneticisi ve üyesi olan kaç kişi yakalanmıştır? Bunlardan kaçı Türk vatandaşlığı almıştır? Bu kişilerin uyrukları nedir? Kaçı kırmızı bültenle ve İnterpol tarafından arananlardan oluşmaktadır? Türkiye’yi tercih etmelerinin en önemli sebebi, konut alma ve Varlık Barışı nedeniyle kolay vatandaşlık elde etmeleri midir?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN