Patatesi buzdolabına koydu cenazesi çıktı! Sakın o hatayı yapmayın

Patatesi buzdolabına koydu cenazesi çıktı! Sakın o hatayı yapmayın

Buzdolabına konulan belirli gıdalar adeta ölümcül bir zehire dönüşebilir. Uzmanların her yıl bu konuda uyarmalarının ardından, bu konu üzerine bir inceleme gerçekleştirdik. İşte, buzdolabından uzak durması gereken besinler…

Buzdolabı, yiyeceklerin tazeliğini koruma aracı olarak kullanılırken, bir kısım gıda maddeleri için tam bir felaket alanı haline gelebilir. Zira buzdolabına yerleştirildiğinde, bazı besinler vitamin değerlerini yitirir ve zehire dönüşürler. Yakın zaman önce bir kadının buzdolabında muhafaza ettiği patatesi yemesi sonucu zehirlenmesi olayı üzerine uzmanlar tedbirleri artırdı.

Buzdolabına eklemek konusunda uyarı yapan uzmanlar, bu gıdaları bir bir sıraladı. Domates, patates, soğan ve ekmek, buzdolabından uzak durmalıdır.

İŞTE BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİLMEMESİ GEREKEN BESİNLER

1-017.jpg

PATATES

Patates, içerisinde bulunan vitamin değerlerini aşırı soğuklara maruz kaldığında kaybeder. Bunun yanında, patates nemle beraber filizlenmeye başlar. Yer altında yetişen bir gıda olduğundan, tohumlarını bünyesinde barındırır. Bu sebeple patates, soğuğa ve neme maruz bırakılmamalıdır.

DOMATES

Buzdolabında muhafaza edildikçe domatesin antioksidan özellikleri yok olur. Diş katmanında bulunan ince zar hızla kıvrılır ve bunun sonucunda iç kısmı çürümeye başlar. Dolayısıyla domates, buzdolabında saklanmaya uygun bir gıda değildir.

EKMEK

Özellikle yaz aylarında sıcağa maruz bırakılmaması için buzdolabına konulan ekmek, nemden dolayı daha hızlı çürür. Birçok kişi ekmeklerini muhafaza etmek için buzdolabını kullanırken, aslında buzdolabı ekmeğin besleyici değerlerini daha hızlı yok eder.

SOĞAN

Patates gibi, soğan da yer altında yetişen bir gıda olduğundan, çabucak çürür. Soğan, kökleriyle birlikte bir gıda olduğundan, neme maruz kaldıkça mantarlanma ve küflenme oranı artar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN