Siyasilerden Marmara depreminin yıl dönümünde anma mesajları

Siyasilerden Marmara depreminin yıl dönümünde anma mesajları

Merkez üssü Kocaeli Gölcük olan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 24'üncü yıl dönümü dolayısıyla siyasiler anma mesajları yayımladı.

Türkiye'nin yakın geçmişinde yıkıcı sonuçlara yol açan 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Ülkemizde yaşanan felaketlerden belki de en ağır hasar ve kayıpların yaşandığı depremde 17 bin 480 kişi hayatını kaybederken 23 bin 781 kişi yaralandı. 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 iş yeri hasar gördü.

17 Ağustos depreminin 24. yıl dönümünde siyasilerin mesajları:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Marmara depreminde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunun altını çizen Özhaseki, "İstanbul başta olmak üzere kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırarak ülkemiz için, milletimiz için sağlam, güvenli konutları el birliğiyle üreteceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Marmara depremini anarken 6 Şubat Kahramanmaraş depremine de dikkat çekti. Kayıpların tekrar yaşanmaması için var gücüyle çalıştıklarını söyledi. Depremde ölenlere rahmet ve yakınlarına sabırlar diledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 17 Ağustos depreminde ölenlere rahmet dilerken gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 24 yıl önce yaşanan depremin izlerinin hala kalbimizde var olduğunu söyledi. Hayatını kaybedenleri rahmetle andı.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat 17 Ağustos Marmara ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremini rahmetle andı, yıllar geçse de acımızın hala taze olduğunun altını çizdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Marmara depreminin yıl dönümünde anma mesajı yayımladı.

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay 17 Ağustos Marmara ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini andı. Şehirlerimizi bir an önce afetlere dirençli hale getirmeliyiz diyen Oktay, "Türkiye’nin gerçeği olan depremlerle birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Elif Esen depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Esen "İktidarın tatile soktuğu TBMM'yi göreve çağırıyoruz" diyerek videolu paylaşımda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, "Üzerinden çeyrek asır da geçse, acısı hala yüreğimizde..." dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet diledi ve bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni etti.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca üzerinden 24 yıl geçen Marmara depreminden hiçbir ders çıkarılmadığını söyledi. Karaca, "Yokluklar ülkesini birlikte değiştireceğiz" dedi ve 6. ay deprem bölgesi raporunu paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN