Son 4 ayın zirvesine çıktı! Akaryakıta okkalı zam yolda: Araç sahiplerine kontak kapattıracak tarih çok yakın

Son 4 ayın zirvesine çıktı! Akaryakıta okkalı zam yolda: Araç sahiplerine kontak kapattıracak tarih çok yakın

Akaryakıt fiyatlarını yakından ilgilendiren petrol fiyatlarındaki dengesizlik gündemde yer aldı. Son zamanlarda sürekli olarak inişli çıkışlı veriler kaydeden petrol fiyatları en yüksek seviyelerine doğru ilerliyor. ABD stoklarına dair paylaşılan rapordan önce son dört ayın zirvesine tırmanıyor. İşte tüm detaylar...

Akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkileyen petrol fiyatları yakından takip ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından paylaşılan veriler eşliğinde, Ukrayna ile Rusya arasındaki gerginliğinin artma ihtimaline karşı endişelerin büyümesiyle Nisan ortasından itibaren en yüksek seviyelerde günü kapattı.

PETROL TIRMANIYOR

Asya'da petrol durumu ise stabil bir şekilde sürüyor. ABD tarafından paylaşılan veriler kapsamında ham petrol salı günü itibariyle yüzde 1,2 oranında yükseliş sağladı. Petrol varil fiyatı yükselerek 83 dolara kadar ilerledi. Ukrayna Başkanı Volodymyr Zelenskiy'nin açıklamalarına göre ülkesinde OPEC+ üreticisinin "Sularımızı bloke etmesini" önlemek amacıyla misilleme yapacağını vurguladı.

Daha sonrasında Rusya'nın Karadeniz'den akış riskine karşı odaklanmalarn söz konusu olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle Ukrayna'da petrol tankerine yapılan insansız hava aracı sonrasında açıklamalar gelmeye devam ediyor.

0x0-1681710378228.jpg

AKARYAKIT FİYATLARINI DA ETKİLEYECEK

Diğer kaynaklardan yapılan paylaşımlarda ise endüstri kapsamında finanse edilen Amerikan Petrol Enstitüsü, petrol stoklarında artış olduğunu belirtti. ABD ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta itibariyle 4,07 milyon varil kadar artış gösterdiğini duyurdu. Hükümet tarafından verilerin onaylanması halinde dört hafta içerisindeki ilk kazanç olarak belirtilecek.

fniszeqwyaao7wb.jpg

YENİ ZAMLAR BEKLENİYOR

Petrol fiyatlarının haziran ayından itibaren yükselmesi dikkatleri çekti. O tarihlerde OPEC+ üyeleri Suudi Arabistan ve Rusya'nın arzı kısma taahhüttü ile birlikte yükseldiği belirtiliyor. Fakat bu durumun ters teptiği de vurgulandı.

Çin'de yaşanan ekonomik toparlanmanın durulduğu günlerde Enerji Bilgi İdaresi tarafından salı günü yapılan açıklama ile, ABD'nin 2023 yılına ait ürün tüketimi tahmini düşürüldü. Uluslararası Enerji Ajansı ile OPEC'in bu hafta yeni raporlar yayınlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN