Babacan: Türkiye Erdoğan yorgunluğu yaşıyor

Babacan: Türkiye Erdoğan yorgunluğu yaşıyor

DEVA Partisi lideri Babacan, Kadıköy Rıhtım Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmasında "Tüm Türkiye artık bir Erdoğan yorgunluğu yaşıyor. İktidarlar milletten yük alır millete yük olmaz. Bu iktidar artık bu millete bir yük. Onun için bu seçimde güle güle Erdoğan deyip milletçe yolumuza devam edeceğiz." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Kadıköy Rıhtım Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmasında iktidarı eleştirdi. Babacan, "Tam 21 senedir o partinin başında, daha da ötesi ülkenin başında. Tüm Türkiye artık bir Erdoğan yorgunluğu yaşıyor. Artık bu iktidar, bu milletin sırtında bir yük. İktidarlar milletten yük alır millete yük olmaz. Bu iktidar artık bu millete bir yük. Onun için bu seçimde milletimiz sırtında taşıdığı bu yükü kenara indirecek. Güle güle Erdoğan deyip milletçe yolumuza devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"BİRİNE SAHİP OLMAK ÖTEKİNDEN VAZGEÇMEK ANLAMINA GELMİYOR"

Biz hem milletimizin açlık sınırında altında olmasına itiraz ediyoruz hem de ülkemizin milli onurunu yerle bir eden bu yönetime itiraz ediyoruz. Ülkemizin tabii ki güçlü bir ordusu olacak. Tabii ki en yüksek teknolojiye sahip uçak gemisiymiş, savaşmış, helikoptermiş, İHA'ymış, SİHA'ymış, tabii olacak. Sen devletsen bunları zaten yapacaksın. Ama bunlar var diye milleti açlığa, yoksulluğa razı olmaya zorlamayacaksın. Biz diyoruz ki hem bu millet topyekun zenginleşecek, hem de Türkiye dünyanın itibarlı, güçlü bir ordusuna sahip olacak. Birine sahip olmak ötekinden vazgeçmek anlamına gelmiyor.

"SURİYE'DE 34 ŞEHİDİMİZİN ARDINDAN PUTİN'İN KAPISINDA DAKİKALARCA BEKLETİLEN BİR DEVLET BAŞKANI OLAMAZ"

Dışişleri Bakanlığı yapmış bir arkadaşınız olarak içim acıdı. Bu ülkenin her bir vatandaşı, 86 milyon vatandaşımız bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşıdır. Kimsenin bir başkasına üstünlüğü yoktur. Suriye'de 34 şehidimizin ardından Putin'in kapısında dakikalarca bekletilen bir devlet başkanı olamaz. Devlet televizyonunda kronometre açtılar dediler ki biz Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanını dakikalarca kapıda bekletiyoruz. Üstelik 34 şehidimizden sonra Moskova'ya, ayağına gidip kapısında bekledi. Böyle bir şey olur mu? Türkiye Cumhuriyeti'ne bu yakışır mı? Bu kötü yönetimin bedelini içeride halkımız ödüyor dışarıda da ülkemizin boynu bükük kalıyor. Bakmayın içeride pompaladıkları havaya. Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pek çok ülkede maalesef güzel muamele görmüyor. Eskiden Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşımanın bir değeri vardı. Avrupalılar gelip bizden pasaport istiyordu. Ben soruyordum Avrupalı iş adamlarına, 'Sizin Avrupa Birliği pasaportunuz var. Bizim vatandaşlığımız size neye yarayacak?' diye. Diyorlardı ki "Bizim sömürgeci tarihimiz var ama sizin yok. Sizin tarihiniz pırıl pırıl. Biz Avrupalı iş insanları olarak gidip Afrika'da, Asya'da, Latin Amerika'da iş yaparken Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu koyduğumuzda kapılar açılıyor." Bugünleri yaşadı bu ülke. Nereden nereye değil mi? Artık yeter diyoruz.

"TÜM TÜRKİYE ERDOĞAN YORGUNLUĞU YAŞIYOR"

Metal yorgunluğu on binlerce parti teşkilatı mensubu için var da kendisinin hiç mi metal yorgunluğu olmuyor? Tam 21 senedir o partinin başında, daha da ötesi ülkenin başında. Tüm Türkiye artık bir Erdoğan yorgunluğu yaşıyor. Artık bu iktidar, bu milletin sırtında bir yük. İktidarlar milletten yük alır millete yük olmaz. Bu iktidar artık bu millete bir yük. Onun için bu seçimde milletimiz sırtında taşıdığı bu yükü kenara indirecek. Güle güle Erdoğan deyip milletçe yolumuza devam edeceğiz inşallah. Millet İttifakı olarak ülkemizin dertlerine çare bulacağız, sorunlarına deva olacağız. Bunu Millet İttifakı olarak gerçekleştireceğiz. Birlik beraberlik içinde yapacağız.

"ÜLKEYİ YAYIK AYRANINA ÇEVİRDİNİZ"

Bu iktidar ne yapıyor? Bir gün Mısır'a olmadık laf ediyor. Bir gün gidiyor Birleşik Arap Emirlikleri'ne çatıyor. Bir gün Almanya'ya, bir gün Amerika'ya sonra Rusya'ya. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi gidip onlardan aldığı 3-5 milyar dolar borç karşılığı da sarmaş dolaş oluyor. Kaç ülkeyle yaptılar bunu. Suudi Arabistan Veliaht Prensine 'katil' dedi. Parayı alınca kucaklaştı. Birleşik Arap Emirlikleri'ne on beş Temmuz hain darbe teşebbüsünün finansörü dedi. Parayı alınca kucaklaştı. Bu milletin onuruymuş, ülkenin istikbaliymiş, inanın hiçbir şey umurlarında değil. Tek dertleri iktidardan kalkmamak. Tek dertleri bu. Durmadan zikzaklar yapıyor U dönüşleri yapıyor. Ben buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Sayın Erdoğan biraz yavaş biraz yavaş. Ülkeyi yayık ayranına çevirdiniz çalkalayıp duruyorsunuz. Bütün o kavgalar nedeniyle ülkemizdeki her bir ferdin cebindeki parayı erittiniz. Üreticimizin ihracat alanlarını daralttınız. Turizmcimizin müşterisini azalttınız. Gidiyor bir yerle kavga ediyor bunun bedelini İstanbul ödüyor daha az turist geliyor. Ertesi gün gidiyor başkasıyla kavga ediyor. Gene İstanbul ödüyor bedelini. Ne olursa olsun bedel ödeyen İstanbul oluyor. Ne olursa olsun bedel ödeyen Türkiye oluyor.

"ÇARŞIYA GİDEN VATANDAŞ ENFLASYONU GÖRÜYOR"

Günün sonunda enflasyonu 3 haneye, faizi 2 haneye çıkarttınız. Döviz kurunu patlattınız. Bir yıllık enflasyon açıklandı, yüzde 105. TÜİK ne açıkladı yüzde 44. Hangisine inanacaksın? Çarşıya, pazara giden her vatandaşımız gerçek enflasyonu görüyor. Sen hangi fiyatı, hangi enflasyonu kimden saklıyorsun? Yıllardır gösterdiğiniz kuru bir inadın ülkemizi Doğu Akdeniz'de nasıl yalnızlaştırdığını biz görüyoruz. Bu ülkenin en büyük milli güvenlik sorunu oldu şu andaki iktidar. Bir kişinin şahsi dürtülerine bağlı dış ilişkiler setiyle ülkenin menfaatleri üzerinde tepinip durdunuz yıllarca.

"UTANÇ DEVRİ BİTECEK"

Değerli arkadaşlarım inşallah bu iktidar gittikten sonra ülkemiz dış politikada itibarlı ve güçlü bir ülke olacak. Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da Türkiye yıldızı parlayan bir ülke olacak. Avrupa'yla, Amerika'yla bu milletin menfaatlerine uygun ilişkiler geliştireceğiz. 3-5 kişinin menfaatine değil, topyekun milletin menfaatine ilişkiler geliştireceğiz. Öyle Biden'ın telefon kuyruklarında falan da beklemeyeceğiz. Ekimde seçildi 6 ay telefon kuyruğunda bekledi. Nisan ayında Biden telefona geri döndü ve 1915 olaylarının yıl dönümünde 'bu olayları soykırım olarak tanıyabiliriz.' dedi. Telefonda geri dönüşün sebebi de o. Bu ülkenin cumhurbaşkanının 6 ay telefon kuyruğunda bekletilmesinin bir başka ülkenin cumhurbaşkanı, devlet başkanı tarafından 6 ay telefonuna çıkılmamasını ben bu ülkenin gururunu inciten bir tablo olarak görüyorum. Bu utanç devri bitecek.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN