Erdoğan memleketi Rize'de de muhalefeti hedef aldı: Sağa sola makam dağıtmaktan...

Erdoğan memleketi Rize'de de muhalefeti hedef aldı: Sağa sola makam dağıtmaktan...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan, "Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler, dolaştılar sabah erken kalkanın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar" dedi.

14 Mayıs seçimlerine 11 gün kaldı. Siyasi partiler ve Cumhurbaşkanı adayları programlarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Rize'de miting düzenliyor. Erdoğan, konuşması esnasında yine muhalefeti hedef aldı. Konuşmasında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylıklarına değinen Erdoğan, "Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar" dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satı başları şöyle;

"Ana ocağım, baba yurdum, ata toprağım Rize'yi gönülden selamlıyorum. Sizlerin aracılığı ile Rizemizin tüm ilçelerindeki, köylerindeki kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Siyasette bugüne kadar Rizemde böyle bir katılım görmemiştim. Bugün bir başka. Bu 14 Mayıs'ın müjdesidir. İnşallah sandıklar patlıyor mu? 14 Mayıs'ta da inşallah bir başka müjdeyi Rize'den alacağız.

Buradan bu muhteşem meydandan Rize'nin çalışkan, mert, Karadeniz gibi yüreği coşkulu insanlarını selamlıyorum. Heyecanınızdan, vefanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Rize'yi görüp de meftun olmamak mümkün mü? Tabiatı ile denizi ile yeşilin en nadide tonlarıyla şu güzelliği görüp de aşık olmamak mümkün mü? Ben sizlere aşığım. Sizleri seviyorum. Sevmemek mümkün mü? Sizler gibi hemşehrilerime sahip olup da gururlanmamak mümkün mü?

Şair ne güzel anlatmış Rize'mizi; Cennetten bir bahçeyi yüklemişler bahçeye, getirip kondurmuşlar buraya Rize diye. Oy deniz Karadeniz, ay doğar yaylalara, Rize şahidim olsun düştüğüm sevdalara. Sevdasına düştüğüm güzelliğine vurulduğum Rize'yi siz değerli insanlarını saygıyla selamlıyorum.

21 YILDIR 15 SEÇİM ZAFERİ

Bugün bir kez daha sizlerle beraber olmanın bahtiyarlığı içerisindeyim. Rabbime, şahsıma sizlerle yol yürüme imkanı verdiği için hamd ediyorum. 21 yıldır 15 seçim zaferine imza attık. Türkiye'yi tarihin en büyük başarılarıyla beraberce tanıştırdık. 71 yılda yapılmayanı beraberce yaptık. Ülkemizi nice fırtınadan güvenli sahillere beraberce çıkardık. Her karşısında bir şehit yatan bu aziz vatanı ihanet çeteleri karşısında beraber savunduk.

Az önce havalimanımıza indik. Rize-Artvin havalimanı Rize'ye ayrı bir zenginlik kazandırdı. İnşa ettiğimiz yolarla Rize'yi sadece İstanbul'a, Antalya'ya, Diyarbakır'a değil. Tüm dünyaya bağladık.

basliksiz-1.jpg

YAŞ ÇAY ALIM FİYATINI AÇIKLADI

Bay bay Kemal Londra'daki tefecilerden güya 300 milyar dolar ayarladı dedi. Bunun üzerine masadaki ortaklarından biri böyle bir paranın olmadığını söyledi. Koalisyon ortakları Rize'de toplanmışlar. Çay konusunda atıp tutmuşlar. Bizim Rize ve çay üreticileri için yaptıklarımız ortadadır. Şimdi size yaş çay alım fiyatını açıklıyorum. Bu yıl için destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak, 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz.

'SAĞA SOLA MAKAM DAĞITIYORLAR'

Seçim sandığı yaklaştıkça birileri vaat bohçalarını yeniden açtı, önlerine gelene Cumhurbaşkanı Yardımcılığı dağıtıyorlar. Parlamenter sistem diye çıktıkları yolda döndüler, dolaştılar sabah erken kalkanın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı kaptığı bir mezat pazarına vardılar.

Önce 5 kişiydiler sonra 7 oldular bir ara 9’a hatta 11’e çıktılar. Şimdi kaç olduklarını saymayı artık kendileri bile bıraktılar. Bu gidişle 14 Mayıs’a kadar herhalde 15-20 Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nı bulacaklar. Koltuk sayısını artırmaktan, sağa sola makam dağıtmaktan, elleriyle kalp işareti yapmaktan başka hiçbir konuda anlaşamıyorlar.

'AİLENİN KUTSİYETİNE İNANIYORUZ'

Bölücü örgütün siyasi uzantılarının neden aday çıkarmadığını sorun. Kapalı kapılar ardında neler konuşulduğunu sorun. Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailelerimizin asla parçalanmasına izin vermeyeceğiz.

Bay bay Kemal hani kimseyi çıkarmayacaktınız belediyelerden. İstanbul'da çıkardılar, Ankara'da ve İzmir'de de çıkardılar. Biz Rize'de 64 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Sosyal yardımlarda toplam 1,5 milyar liralık kaynak aktardık. Rize Şehir Hastanemiz ile ilgili süreçler devam ediyor.

Bizim de eksikliklerimiz olabilir. 21 yılda yapamadıklarımız olabilir ama samimiyetimizden bir şüpheniz var mı. Ne dediler Togg'a, TCG Anadolu'ya? Maket dediler.

Bizim de eksikliklerimiz olabilir. 21 yılda yapamadıklarımız olabilir ama samimiyetimizden bir şüpheniz var mı. Ne dediler Togg'a, TCG Anadolu'ya? Maket dediler. Fabrikası bile yok dedikleri ilk yerli ve milli otomobilimizin dağıtımına başladık. Milli muharip uçağımız KAAN'ı hangardan çıkardık. Karadeniz gazını ülkemize rekor bir sürede getirdik mi. Şimdi bir adım daha atıyoruz bir Aile ve Gençlik Bankası kuruyoruz. Bu banka aile kurumumuzun güçlenmesi için hizmet verecek."

Fotoğraf: AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN