Telefonunuzda o 8 uygulamadan 1’i varsa derhal silin! Hesabınızdan kuruş kuruş para çekiyor

Telefonunuzda o 8 uygulamadan 1’i varsa derhal silin! Hesabınızdan kuruş kuruş para çekiyor

Cep telefonunuzda o 8 uygulamasan biri bile varsa silmenizi öneririz. Uzmanlar bu hırsız yazılımları duyurdu. Yaklaşık 3 milyon kişinin telefonunda olan o uygulamalar banka hesaplarından kuruş kuruş para çekiyor.

Google Play Store’da bulunan en az 8 uygulama, kullanıcıların parasını çalmak için tasarlanmış kötü yazılımlar içeriyor. Bu uygulamaların toplam indirme sayısı 3 milyonun üzerinde. Güvenlik uzmanları, bu uygulamaların derhal silinmesini öneriyor.

img-3814.jpeg

TELEFONUNUZDAKİ HIRSIZ UYGULAMALARI HEMEN SİLİN

Bir güvenlik araştırmacısı, Android işletim sistemine sahip telefonları hedef alan bu kötü yazılımları tespit etti. Autolycos adı verilen zararlı yazılım, kullanıcıları paralı hizmetlere üye yaparak maddi zarara uğratıyor. Autolycos, ilk olarak 2021 yılında keşfedildi, ancak Google tarafından zararlı bulunması ve incelenmesi yaklaşık altı ay sürdü.

img-3815.jpeg

3 MİLYON KİŞİ İNDİRMİŞ

Bu süre zarfında, 8 uygulama 3 milyondan fazla kez indirildi. Güvenlik uzmanları, telefonunuzu ve paranızı korumanız için aşağıdaki kötü uygulamaları derhal silmenizi öneriyor:

1. Razer Keyboard & Theme - 10,000+ indirme
2. Vlog Star Video Editor - 1,000,000+ indirme
3. Funny Camera - 500,000+ indirme
4. Coco Camera - 1,000+ indirme
5. Creative 3D Launcher - 1,000,000+ indirme
6. GIF Keyboard - 100,000+ indirme
7. Freeglow Camera - 5,000+ indirme
8. Wow Camera - 100,000+ indirme

Yukarıdaki uygulamaların zararlı yazılımları içerdiği belirlendiği için güvenlik uzmanları, kullanıcıların bu uygulamaları derhal silmelerini tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN