Terden sararan yastıkları 5 dakikada beyazlatıyor! Avrupalılar asırlardır yapıyor

Terden sararan yastıkları 5 dakikada beyazlatıyor! Avrupalılar asırlardır yapıyor

Sararmış yastıklarımızı doğal yöntemlerle kar beyazına çevirebilirsiniz. Pahalı deterjanları bir kenara bırakın! Bu yöntemi Avrupalılar da yapıyor. Sadece 5 dakikada sararmış yastık kılıfları bembeyaz oluyor… Duyunca banyoya koşacaksınız

Terleme, kir gibi durumlar yastıkları sarartan ilk nedenler. Bazı lekeler ise ne yaparsam yapalım temizlenmiyor. Bu sorundan Avrupalıların denediği yöntemle kurtulabileceksiniz. Terden sapsarı olan yastık kılıfı ve yastıklarınızı saniyeler içinde kar gibi beyaz olacak. Hem pratik hem ucuz

img-3721.jpeg

SARARAN YASTIKLARA DOĞAL ÇÖZÜM! AVRUPALILAR SIR GİBİ SAKLAMIŞ

Sararmış yastıkları doğal yöntemlerle temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Yastıklarınızı temiz bir zemine veya lavaboya yerleştirin.
2. Bir kaseye ılık su ve biraz çamaşır deterjanı ekleyin. İyice karıştırın.
3. Eldeki bir fırça veya temiz bir sünger yardımıyla deterjanlı suyu sararmış bölgelere uygulayın. Hafifçe ovun, ancak yastığın içine suyun sızmasına izin vermeyin.
4. Yastıkları ılık suyla durulayın. Durulama işlemi sırasında yastıkları sıkıştırmaktan kaçının, bunun yerine hafifçe sıkın.
5. Yastıkları fazla suyu çıkarmak için hafifçe sıkın ve havluyla kurulayın.
6. Yastıkları doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan veya direkt ısı kaynaklarına koymadan tamamen kurumaları için düz bir yüzeye yerleştirin.

img-3722.jpeg

Alternatif olarak, sararmış yastıkları temizlemek için aşağıdaki doğal yöntemleri de deneyebilirsiniz:

1. Karbonat ve limon suyu karışımı: Bir kaseye 1/4 fincan karbonat ve yarım limonun suyunu sıkın. Bu karışımı sararmış bölgelere uygulayın ve bir süre bekletin. Ardından ılık suyla durulayın ve kurutun.
2. Oksijenli su: Bir kaseye ılık su ve oksijenli su ekleyin. Bu karışımı sararmış bölgelere uygulayın ve bir süre bekletin. Daha sonra yastıkları durulayın ve kurutun.
3. Sirke: Bir kaseye eşit miktarda su ve beyaz sirke ekleyin. Bu karışımı sararmış bölgelere uygulayın ve bir süre bekletin. Sonra yastıkları durulayın ve kurutun. Sirke kokusunu gidermek için yastıkları havada iyice kurutun.

Bu doğal yöntemlerle sararmış yastıkları temizleyebilir ve tazelenmiş bir görünüm elde edebilirsiniz. Ancak, yastıkların etiketindeki talimatlara uymanız ve yıkama veya temizleme yöntemlerini test etmek için öncelikle küçük bir bölümde deneme yapmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN