Yıl sonunda enflasyon bu kadar olacak! Merkez Bankası duyurdu: Maaş hesapları sil baştan!

Yıl sonunda enflasyon bu kadar olacak! Merkez Bankası duyurdu: Maaş hesapları sil baştan!

Ülkemizde yer alan enflasyon her ay düzenli olarak güncelleniyor. Geçtiğimiz günlerde ise nisan ayı için enflasyon açıklandı. Enflasyon açıklamaları ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yıl sonu enflasyon beklentisi paylaşıldı. Yıl sonunda enflasyon yüzde kaç olur? İşte tüm detaylar...

2023 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ

Enflasyonun giderek büyümesi ile birlikte vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşarken nisan ayı enflasyon verileri paylaşıldı. Geçtiğimiz günlerde paylaşılan enflasyon verileri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'ndan açıklama geldi. Açıklamasında yıl sonuna dair enflasyon beklentisini duyurdu.

Şahap Kavcıoğlu yıl sonu enflasyonu beklentisinin aynı olduğunun altınız çizerek açıklamalarına devam etti. 2023 yılı için beklenen enflasyon yüzdesini 22,3 olarak öngörüde bulundu.

Tahminlerini daha da genişleterek 2024 yıl sonu için enflasyonu yüzde 8,8 olarak gerçekleşeceği tahmininde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu "Enflasyon Raporu 2023-II" sunumunu paylaştı.

aabab9d0-abd0-eae9-6d5d-525c5df1310a.jpg

ENFLASYON GIDA FİYATLARINI ETKİLEDİ

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyon tahminleri ile birlikte açıklamaları da dikkat çekti. Enflasyonun 2023 yılı sonu için yüzde 22,3 tahmininde bulunan başkan, 2024 yılı sonu için ise yüzde 8,8 tahmininde bulundu. Enflasyon tahminlerinin paylaşmasıyla birlikte maaşlar tahminleri revize edildi.

Daha öncesinde paylaştığı enflasyon raporunda paylaşılan tahmin aralığının enflasyonun düşmesiyle birlikte gerçekleştiğini vurguladı. Bu gelişme ile birlikte gıda fiyatlarında tahminler üzerine gerçekleşen artışlar yaşandığının altını çizdi.

1375969.webp

ENFLASYON İLE MÜCADELE STRATEJİSİ

Açıklamalarında enflasyon ile mücadeleden de bahseden Şahap Kavcıoğlu detayları paylaştı. Fiyat istikrarı odaklı olarak bütüncül olan piyasaların tüm paydaşlarca en etkin şekilde hayata geçirileceği enflasyon ile mücadele stratejisini kararlıkla izleyeceklerini belirtti.

Şahap Kavcıoğlu, 2022 senesinde Türkiye'nin beklentilerin üzerinde bir çalışma sergilediğinin altını çizerek milli gelirin yüzde 5,6 arttığını, makine - teçhizat yatırımlarının ise yüzde 11,7 oranında arttığını, ihracatın ise yüzde 12,9 oranında arttığını ve istihdamın yüzde 6,8 oranında arttığının belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN