Akdeniz salatası

Akdeniz salatası

Yemek tarifleri arasında sıkça rastladığımız Akdeniz salataları, besleyiciliği ve lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Peki, bu salatayı nasıl hazırlayabilir ve sağlıklı bir öğünün tadını nasıl çıkarabilirsiniz? İşte size hem diyet yaparken hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz nefis bir Akdeniz salatası tarifi!

Akdeniz salatası, bol peynirli yapısıyla protein kaynağı olmasının yanında, taze yeşillikleriyle de vitamin ve mineral deposudur. Özellikle Akdeniz diyeti uygularken bu tarifi menünüze ekleyerek hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçeneğe sahip olabilirsiniz.

SALATANIN PÜF NOKTALARI

Bu salatanın en önemli püf noktası sosunun ayrı bir kapta hazırlanıp, sonradan üzerine gezdirilmesidir. Böylece baharatların ve limonun tüm yeşilliklere nüfuz etmesi sağlanır. Ayrıca yeşillikleri doğrarken bıçakla çok fazla temas ettirmemek, onların tazeliğini korumaları için oldukça önemlidir.

AKDENİZ SALATASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

150 gram Akdeniz yeşilliği
4 adet cherry domates
75 gram beyaz peynir
Sos İçin:
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLIK AŞAMALARI

Yeşillikleri güzelce yıkayıp sirkeli suda bekletin. Ardından iyice kurutun.
Cherry domatesleri ikiye bölün ve yeşilliklerle birlikte bir kaba alın.
Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve salatanın üzerine dökün.
Beyaz peynir küplerini ekleyip, karıştırın.
Servis ederken üzerine dilerseniz ekstra karabiber serpebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN