Balın sağlık ve güzelliğe 6 faydasını öğrenenler kilo kilo bal tüketiyor! Sizde doğanın bu mucizesine hayatınızda yer verin

Balın sağlık ve güzelliğe 6 faydasını öğrenenler kilo kilo bal tüketiyor! Sizde doğanın bu mucizesine hayatınızda yer verin

Balı seviyoruz! Birkaç damla tatlı sıvı çayımızı bir sonraki seviyeye taşır. Yemekleri tatlandırmak veya keklerde şeker yerine kullanmak için de kullanmayı seviyoruz. Balın tadını severken, balın bir tatlandırıcıdan çok daha fazlası olduğu ortaya çıktı!

Hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı oluşu sebebiyle sofraların yıldızı olarak anılan bal aynı zamanda birçok ilginç özelliği olan bir gıda. Büyük bir keyifle yediğimiz bal hakkında ilginç bilgiler balın aslında ne kadar özel bir doğal ürün olduğunu da fark etmemizi sağlıyor. Balın, yiyecek ve içeceklerinizi tatlandırmaktan çok daha fazla kullanımı vardır.

Balın birçok farklı kullanımı vardır.

1. ENERJİ

Her gün enerjimizin düştüğünü hissettiğimiz bir an vardır. Çoğu insan için bu bir fincan kahve içmenin tam zamanı olsa da, biraz bal tüketmeyi de tercih edebilirsiniz. Baldaki doğal şekerler size gerçek bir enerji artışı sağlayabilir. Memphis Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, yarıştan önce bal tüketen bisikletçilerin hiç bal içmeyenlere göre yarışı daha hızlı bitirdiğini gösteriyor.

bal-hakkinda-bilgiler-1024x597.jpg

2. ALERJİLER

Saman nezlesinden muzdarip misiniz? Belki de alerjinizin çözümü baldır. Saman nezlesi olan birçok kişi, alerji semptomlarını tedavi etmede balı kutsal kâse olarak adlandırır. Saman nezlesi başlamadan çok önce her gün bir çorba kaşığı çiğ bal tüketirler. Yine de yerel arıcılardan bal yemek önemlidir. Ham balın saman nezlesiyle savaşabilmesi için yerel floradan yerel arılar tarafından yapılması gerekir. Bu bal, alerjiniz olan polenleri içerir ve sizi onlara karşı bağışık hale getirir. Bu tekniği grip aşısına benzetebilirsiniz. Virüse karşı bağışıklık kazanabilmeniz için bir kısmının size enjekte edilmesi gerekiyor.

3. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Bal, 'kanser, kardiyovasküler hastalıklar, enflamatuar bozukluklar, nörolojik dejenerasyon, yara iyileşmesi, bulaşıcı hastalıklar ve yaşlanmayı' önlemeye yardımcı olabilecek birçok antioksidan içerir. Ara sıra tüketmenin sağlık açısından birçok büyük faydası vardır.

2132023-810x458.jpg

4. NEMLENDİRİCİ

Balı cilde uygularken nemlendirici bir ajan görevi görecektir. Bu nedenle birçok cilt bakım markası yüz maskelerine bal katmaktadır. Ayrıca iki yemek kaşığı çiğ balı iki çay kaşığı zerdeçal ile karıştırarak kendi yüz maskenizi kolayca yapabilirsiniz.

5. PÜRÜZLÜ CİLTLE MÜCADELE EDİN

Bal, antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle pürüzlü cilt ve sivilce ile mücadelede harikadır. Bal ciltte yaşayan bakterilerle savaşarak tahrişi ve kızarıklığı azaltır. Pamuklu bir bezi biraz bala batırıp sivilceye uygulamayı deneyin. Balı on beş dakika emdirin ve ılık suyla durulayın.

6. PARLAK SAÇLAR

Bal, cildiniz için harika bir nemlendiricidir, ancak aynı şey saçlarınız için de geçerli! Balı saç maskesi olarak kullanarak saçlarınız inanılmaz derecede yumuşak ve parlak hale gelecektir. Bal ile zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı saçınızın uzunluğuna odaklanarak saçınıza uygulayın. Bir duş başlığı takın ve her zaman yaptığınız gibi saçınızı durulayıp yıkamadan önce maskenin yaklaşık otuz dakika oturmasına izin verin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN