Bu eski resimdeki gizli insan yüzlerini bulabilir misin? Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 13 saniyede bulabiliyor!

Bu eski resimdeki gizli insan yüzlerini bulabilir misin? Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 13 saniyede bulabiliyor!

Bu eski optik illüzyonda gizlenmiş birkaç yüz var. Hepsini fark edebilir misin? İnsanların yalnızca %1'i 13 saniyede gizli yüzlerin hepsini bulabiliyor. Gözlem becerilerinizi test edin.

Optik illüzyonlar, beynimizin gerçeklikten farklı bir şey algıladığı görsel olgulardır. Bir şeylerin gerçekten orada olmadığını düşünmemiz için bizi kandırabilirler veya var olmayan şeyleri görmemiz için gözlerimizi kandırabilirler.

Optik yanılsama resimleri genellikle üçgenler, daireler, kareler, dikdörtgenler vb. gibi basit şekiller kullanılarak oluşturulur. Daha sonra bu şekiller, yanılsamayı oluşturmak için çeşitli şekillerde düzenlenir.

Amaç, gerçekte orada olmayan veya göz önünde saklanan şeyi görmektir. Aklınızı başınızdan alacak zorlu bir mücadeleye hazır mısınız? Başlayalım.

kapak-001.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ YÜZLERİ BULABİLİR MİSİN?

Bu optik illüzyon testinde gizli yüzleri tespit edebilecek misiniz? Yukarıdaki resme yakından bakın. Amacınız 113 saniyeden daha kısa sürede gizli yüzleri bulmaya çalışmaktır.

Zeka oyunları, bilişsel yetenekleri ve mantıksal muhakeme becerilerini geliştirdiği bilimsel olarak kanıtlanmış mükemmel bir ruh hali yükselticidir. Kısacası zeka oyunları sizi daha akıllı ve keskin yapar. Bu nedenle, bunları günlük olarak çözdüğünüzden emin olun.

GİZLİ YÜZLERİ BULDUN MU?

Resimdeki gizli yüzleri tespit etmek için zaman sınırı 13 saniyedir ve senin zamanın şimdi başlıyor. Her şey gönlünce olsun. Acele edin, zamanınız bitmek üzere. Gizli yüzleri fark ettiniz mi?

Değilse, size bir ipucu vermemize izin verin. Optik illüzyon ipucu: Gözlerinizi kısın ve resme daha dikkatli bakmayı deneyin. Şimdi, yüzleri gördünüz mü?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Bu optik illüzyon IQ testinde, gizli yüzleri 13 saniye içinde tespit etmeniz gerekiyordu. Yüzleri bulamamanız durumunda üzülmeyin. İşte bu optik yanılsama bulmacasının çözümü.

Optik illüzyonlar, beyni bir şeyi gerçekte olduğundan farklı algılaması için kandıran görsel olgulardır. Bu illüzyonlar, hareket ediyor veya şekil değiştiriyor gibi görünen basit modellerden fizik yasalarına meydan okuyormuş gibi görünen daha karmaşık görüntülere kadar pek çok biçim alabilir. Hem merak uyandırıcı hem de kafa karıştırıcı olabilirler, bu da onları bilim adamları için popüler bir çalışma konusu ve her yaştan insanın eğlenmesi için eğlenceli bir yapboz haline getirir.

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN