Bu resimde bazı çizgileri kalın görüyorsanız yandınız! Hemen bir göz doktoruna görünün

Bu resimde bazı çizgileri kalın görüyorsanız yandınız! Hemen bir göz doktoruna görünün

Görseldeki çizgileri kalın görüyorsanız vay halinize… Gün içerisinde telefon ekranı bilgisayar ışığı derken gözümüzü rahatsız edecek pek çok farklı etkenle karşı karşıya kalıyoruz. Uzmanlar düzenli olarak göz muayenesi vurgusu yaparken gözünüzün durumunu anlamak için evde de ufak bir test yapabilirsiniz. İşte basit görme testi…

Güneş ışığı, mavi ışık derken göz sağlığını etkileyecek pek çok farklı etkenle karşı karşıya kalmaktayız. Bir yerimiz ağrıdığında nasıl doktora başvuruyorsak göz sağlığı içinde mutlaka bir uzmandan destek almak gerekmektedir. Göz sağlığınızı kontrol etmek için ufak bir test yapabilirsiniz. Size verdiğimiz görselde bulunan çizgileri eğer kalın görüyorsanız hemen doktora koşun. İşte basit görme testi…

GÖZ TESTİ

Size vermiş olduğumuz testteki çizgileri kalın görüyorsanız hemen uzman bir doktora danışmanız gerekiyor. Noktasal bir ışık kaynağından gelen görüntüyü birbirine dik ve iki Işık çizgisi haline getiren ve görüntüyü aynı düzlem üzerine düşüren göz hastalığına astigmat adı verilmektedir. Astigmatı bulunan kişiler hiçbir mesafede görüntüyü net olarak göremez.

Aşağıdaki diske baktığımızda eğer tüm çizgiler aynı netlikte ve aynı kalınlıkta görünüyorsa astigmatınız bulunuyor demektir. Gözlükleriniz ile bu testi yapıyorsanız ve görmeniz net değilse gözlükleriniz de yetersiz kalıyor olabilir. Gelin hep birlikte gözünüzü test edelim.

astigmat-testi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN