Bulguru pişirmeden önce yıkamayın! Tüm besin değerini ve lezzetini götürüyor, işte doğru bulgur pişirme tekniği

Bulguru pişirmeden önce yıkamayın! Tüm besin değerini ve lezzetini götürüyor, işte doğru bulgur pişirme tekniği

Türk mutfağının en sevilen yemekleri arasındaki bulgur hemen hemen herkesin severek tükettiği bir yiyecektir. Lakin bulgur pişirmenin bazı püf noktaları vardır. Bu püf noktalar hem lezzetini hem de besin değerini kaybetmemesi için oldukça önemlidir. İşte en doğru bulgur pişirme tekniği…

Bulgur pilavı hem lezzetiyle hem de insan sağlığına olan faydalarıyla oldukça önemli bir besindir. Lakin bulgur pilavı pişirirken hem besin değerini kaybetmemesi için hem de lezzetinin azalmaması için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki bulgur pilavı pişirirken nelere dikkat edilmelidir? En iyi bulgur pilavı hangi yöntemlerle pişirilir? Gelin beraber bulgur pilavı pişirme tekniklerine bakalım…

BULGURU YIKAMADAN PİŞİRİN

Milliyet'te yer alan habere göre, birçok aşçı bulgur pilavını yapmadan önce pirinçte olduğu gibi yıkanmaması taraftarı. Normalde pilav hazırlanmadan önce bol suyla yıkanıp temizlenir lakin bulgur pilavında bu işlemi yapmak oldukça yanlıştır. Bulgur pilavının hem faydalarını hem besin değerini hem de lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız pişirmeden önce yıkamamalısınız.

yeni-proje-4.jpg

YIKAMADAN BULGUR PİLAVI YAPMA YÖNTEMİ

MALZEMELER

- 2 su bardağı iri pilavlık bulgur

- 4 su bardağı sıcak su

- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 büyük soğan

- 2 domates

- Tuz

- 1 kahve fincanı yeşil mercimek

yeni-proje-5-001.jpg

YAPILIŞI

İlk olarak mercimeği küçük bir tencerede haşlamalısınız. Mercimeğin hafif diri kalacak şekilde başlanmasının ardından pilav tenceresine alarak doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Daha sonra önceden doğradığınız küp küp domatesleri ekleyerek yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Bu işlemin ardından bulguru ekleyerek kavurma işlemini devam ettirin. Son olarak 3 bardak sıcak suyu mercimeği ve tuzu ilave edin.

Araç birkaç taşım kaynatma sonrasında ocağın altını kısarak tencerenin kapağını kapatın. Yemeğin altını kapatmadan önce bulgurun suyunu tamamen çektiğine emin olun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN