Çiçeklerin arasına gizlenmiş kelebeği bulabilir misin? 7 saniyede bulanların IQ'su en 120 çıkıyor!

Çiçeklerin arasına gizlenmiş kelebeği bulabilir misin? 7 saniyede bulanların IQ'su en 120 çıkıyor!

Optik illüzyon IQ testi: Bu görselde çiçek tarlasındaki gizli kelebeği bulmaya çalışın. Ortalamanın üzerinde zekaya sahip kişiler, gizlenen kelebeği 7 saniyede fark edebilirler.

Optik illüzyonlar genellikle beynin nesneleri algılama biçimini zorlayan bir nesnenin veya çizimin veya insanların zihin büken ve şekil değiştiren görüntüleridir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli optik yanılsama türleri vardır. Araştırmalar, normal bir insan beyninin olaylara veya görüntülere farklı bakabildiğini ve her açıdan farklı bir algı oluşturduğunu gösteriyor. Çoğu zaman, bu optik illüzyonlar, şeyleri nasıl algıladığınıza ve zeka seviyenize biraz ışık tuttuklarından psikanaliz testinin bir parçası haline gelir. Bu sefer resimdeki çiçeklerin arasında saklanan kelebeği bulmanız gereken optik illüzyonun zekice bir örneğini bulduk.

RESİMDEKİ GİZLİ KELEBEĞİ BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, yetişkinler ve çocuklar için bir Zeka Oyunu olarak tasarlanmış zorlu bir yapbozdur. Bu optik illüzyonda, üzerinde rengarenk çiçekler ve böceklerle dolu çiçek tarlasını görebilirsiniz. Ancak çiçekler ve böcekler arasında bir kelebek saklanmaktadır. Bulmaca, "Kelebeği bulun" diye sorarak izleyicileri gizli hayvanı bulmaya davet ediyor. Bu optik yanılsamanın daha zor kısmı, çiçek grubunun içindeki gizli kelebeği bulmaktır. Görüntü, binlerce yetişkinin, fotoğrafın içindeki gizli kelebeği bulmaya çalışırken başlarını kaşımasına neden oldu.

1-017.jpg

GİZLİ KELEBEĞİ BULDUN MU?

Kelebek, görüntünün sol alt tarafında pembe ve mor çiçekler arasında saklanıyor. Resimdeki çiçeklerin arasına gizlenmiş kelebeği 7 saniyede tanımanın olağanüstü zekanızın göstergesi olabileceği iddia edildi. Çalışmalar, zor bulmacaları çözerek beyninizi ne kadar çok çalıştırırsanız, o kadar akıllı olduğunuzu ortaya çıkardı.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasıl çalıştığına dair bazı büyüleyici bilgiler sağlar. Çoğu zaman, belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılamamız için zihnimizi kandırabilir. Öyleyse söyle bize, bu optik illüzyonun içindeki çiçeklerin arasında saklı kelebeği gördün mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu optik yanılsama görüntüsüne yakından bakın ve çiçeklerin arasında gizlenmiş kelebeği bulmaya çalışın. Kelebeği bulmak çok zor görünebilir ama grubun sol alt tarafına bakarsanız gizli kelebeği görebilirsiniz. Kolaylık olması için, aşağıda verilen resimde gizli kelebeği vurguladık:

2-011.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN