Deprem felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Usta sanatçı acı haberi duyurdu: "100’e yakın akrabamı kaybettim"

Deprem felaketinde bilanço ağırlaşıyor! Usta sanatçı acı haberi duyurdu: "100’e yakın akrabamı kaybettim"

Türkiye'nin en büyük afetlerinden biri olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depreminde bilanço giderek ağırlaşıyor. 10 ili yerle bir eden depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 418'e yükseldi. Afet bölgesinde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken usta sanatçı acı haberi haberi açıkladı

Geçtiğimiz Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da 04.17 ve 13.24'te meydana gelen depremler binlerce vatandaşımızın evsiz kalmasına neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın "Dünyanın en büyük felaketlerinden biri" olarak tanımladığı deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 418'e yükseldi.

Türkiye'nin en büyük afetlerinden biri olarak tarihe geçen deprem felaketinde arama kurtarma çalışmaları son aşamaya gelindi. Depremde zarar gören 15 bin binadaki müdahalelerin tamamlandığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enkaz haline gelen 19 bini aşkın binadan 15 bininin müdahalesi tamamlandı" dedi.

"100’E YAKIN AKRABAMI KAYBETTİM"

'Kahtalı Mıçe' lakaplı usta sanatçı Mustafa Aslan da depreme memleketi Adıyaman'da bulunan iki katlı evinde yakalandı. 70 yaşındaki Kahtalı Mıçe, depremde 100'e yakın akrabasını kaybettiğini açıklayarak şunları söyledi:

"Bomba attılar sandım. Neye uğradığımızı şaşırdık. Dışarıya kendimizi zor attık. Taş üstünde taş kalmamıştı. Kime koşsak evi yıkılmıştı. Kime baksak kaybetmişiz. Benim sülalem Adıyaman merkezdeydi. 100’e yakın akrabamı kaybettim. Teyzelerim, teyzelerimin çocukları, halalarım, hala çocuklarım, halamın torunları. Amca oğullarım, dayımlar... Eş, dost, arkadaşlarımı kaybettim. Her evde 5-10 ölü. Yaşadığıma sevinemiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN