Elinizde Apple’ın o cihazı varsa dikkat edin! Siz de dava açabilirsiniz… Apple’ın o cihazı çok tutmuştu ama

Elinizde Apple’ın o cihazı varsa dikkat edin! Siz de dava açabilirsiniz… Apple’ın o cihazı çok tutmuştu ama

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Apple, çok tutan bir cihazı nedeniyle açılan davalarla mücadele ediyor.

ABD merkezli şirketi, akıllı telefonlardan önce çıkardığı yenilikçi bilgisayarlarla teknoloji sektöründe kendisine önemli bir yer etmişti. Piyasaya sürdüğü ilk akıllı telefonlarla sektörü baştan aşağı değiştiren Apple, kimsenin elinden düşmeyen telefonun kaderini çizen önemli atılımlardan birinde bulunmuştu.

2015/05/07/web-apple-watch-1-getty.jpg

Bilgisayar ve telefonun yanında kulaklık, saat, tablet ve televizyon gibi ürünleri olan teknoloji firmasının otomotiv sektörüne de el atması bekleniyor. Dönemin trendi olan elektrikli arabalar üzerinde çalışan Apple’ın piyasaya süreceği Apple Car prototipinin 2024’ün sonlarına doğru çıkması bekleniyor.

‘STALKERLARDAN KORUYAMIYOR’

Öte yandan, 2021 yılının nisan ayında tüm dünyada satışa sunulan Apple’ın minik takip cihazıyla ilgili davalar, mahkeme salonlarını doldurmaya devam ediyor. Teknoloji devi son olarak, AirTag cihazıyla ilgili iki kadın tarafından dava edildi.

ABD’de buluna California eyaletinde bulunan San Francisco şehrinin federal mahkemesinde açılan davada kadınlar, Apple'ın cihazı piyasaya sürmesinden bu yana AirTag aracılığıyla insanları istenmeyen takiplerden, yani stalkerlardan koruyamadığını söylediler.

Genişliği 1.2 santimetre ve yüksekliği 10.4 santimetre olan bu küçük cihazlarda, insanların kaybettiklerinde bulabilmeleri için anahtarlara, cüzdanlara, sırt çantalarına ve diğer eşyalara takması amaçlanmıştır.

airtag.jpg

UZMANLAR UYARIYOR

Ancak gizlilik uzmanları ve kolluk kuvvetleri, bazı kişilerin AirTag'leri cezai veya kötü niyetli amaçlarla kullandığını söyledi. Davacılar AirTag'i "stalkerların ve tacizcilerin tercih ettiği silah" olarak adlandırdılar ve bu yıl gerçekleşen 3 kadın cinayetinde kullanıldığını söyledi.

Davacılar, AirTag tarafından takip edilen veya Apple'ın iddia edilen ihmali nedeniyle takip edilme "riski" olan insanların uğradığı zararların tazmin edilmesini istiyor. Apple, bu davayla ilgili yorum taleplerine yanıt vermezken, şirket, "kötü aktörlerin" AirTag'leri kötüye kullanmaya çalıştığını kabul etti.

ESKİ SEVGİLİ TERÖRÜ

Davacı kadınlardan biri olan Lauren Hughes, eski erkek arkadaşının arabasının tekerlek yuvasına bir AirTag yerleştirdikten sonra nereye taşındığını öğrendiğini söyledi. Diğer davacı Jane Doe, görüşmediği kocasının, çocuklarının sırt çantasına bir AirTag koyduktan sonra onu takip ettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN