Emekliler zil takıp oynayacak! Tüm ödemeler peş peşe geldi: Yeni kimlik kartı olana 9.700 TL trink ödeme müjdelendi!

Emekliler zil takıp oynayacak! Tüm ödemeler peş peşe geldi: Yeni kimlik kartı olana 9.700 TL trink ödeme müjdelendi!

Emeklilik için bir güzel haber daha. 2023 yılında emeklinin aldığı yüzde 30 zamma ek olarak hesaplarına en az 9700 lira yatacak. Başvuru gerekli, hemen ATM'lerden çekebilirsiniz. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Yılbaşında emekli ve memura yüzde 30 zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı kararla en düşük emekli maaşı olan 3500 liradan yüzde 57 zamla 5500 liraya çıkarıldı. Ancak emekliler maaş artışına ek olarak karşılıksız ve geri ödemesi bulunmayan paralarını da bankadan alabilecek. Yeni ödeme bildirimi emeklinin yüzünü güldürecek. Çünkü emekliye en az 9700 lira ek ücret ödeniyor. Emekliye ek ödemeye ilişkin tüm bilgiler haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yılbaşı günü gelen açıklamayla beraber emeklinin aldığı yeni maaşlar açıklandı. Emekli maaşları yüzde 30 artırıldı ve ek ödemeler de artırıldı. Bu yıl emekliler ek ödeme alacak. Memurlar ve memur emeklileri için bu ikramiye, 3.600'lük ek artıştan geliyor. Yaklaşık 20 milyon kişinin bu ekten faydalandığı bilinmektedir. En az 9700 TL Ek ödeme hesaplara aktarılıyor. Bu ücret karşılıksız ve geri ödemesi olmadan veriliyor.

Emekli zammı

EMEKLİNİN MAAŞ ZAMMI %30 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon göstergeleri sonrası altı aylık enflasyon yüzde 15,,4 oldu. Enflasyon memur ve memur emekli maaşlarına yüzde 16,48 olarak yansıdı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, refah payıyla memur ve emekli maaşlarına zam oranının yüzde 30 olacağını açıkladı.

EK GÖSTERGE ZAMMI HESAPLARA YANSIYACAK

Memur ve memur emeklilerinin senelerdir yolunu gözlediği yasa geçen sene çıktı ve 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. Tüm unvanlar için ek istatistikler 600 puan artırıldı. Hatta bazı meslek gruplarında ek göstergenin büyümesi 1400 puan oldu. 3 bin 600 ek göstergenin artmasıyla memur ve memur emeklilerin maaşlarında da değişiklik olacak.

15 Ocak 2023'te yürürlüğe giren yasaya göre ek gösterge unvanlarda maaş zammı 600 puan artış göstererek 260’ı bulacak. Ek 3.000 olup da yeni kanunla 3.600'e çıkarılanlara 25 yıl hizmette 2.115 lira, 30 yıl hizmette 2.240 lira ek zam yapılacak. . .

İKRAMİYE VE PROMOSYONLARA DA ZAM GELİYOR

Emekli Maaşlara ciddi zamların olduğu bu yıl ikramiyelerde artış olacak. Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi ödenen bayram ikramiyesi tutarı 1100 liraydı. Ancak bu yıl bu rakamlar artacak. Bankalarda ise promosyon yarışı devam ediyor. Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte banka ikramiyelerinin 20 bin TL'yi bulacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN