Ev yaptırmak isteyenlere 70 Bin TL yardım! Kabine toplantısıyla müjde verildi, eşyası eskiyenler de yararlanabilecek

Ev yaptırmak isteyenlere  70 Bin TL yardım! Kabine toplantısıyla müjde verildi, eşyası eskiyenler de yararlanabilecek

Yapılan kabine toplantısından sonra sosyal destek ödemeleri hakkında alınan kararlar tek tek açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi verdi. Sosyal destek ödemeleri kapsamında ev eşya yardımı yapılacağı açıklandı. İşte yeni destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısından sonra yeni müjdesini açıkladı. Evi ve eşyası eskiyen vatandaşa 70.000 TL ödeme yapılacağı belirtildi. Son zamanlarda yaşanan enflasyon vatandaşları da geçim sıkıntısı içerisine sokuyor. Başkan Erdoğan 2023 yılında ödenecek yeni sosyal yardımları açıkladı. Yapılan ödemelerde güncelleme yapıldığı belirtilirken yeni destek ödemelerinin de listede yerini aldığı söylendi. İşte yeni destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

EŞYASI ESKİYENE YARDIM YAPILACAK

Sosyal destek ödemeleri kapsamında vatandaşlara eşya yardımı yapılacağı belirtildi. Devlet tarafından sağlanan yardımlardan yararlanmak isteyen kişiler konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. 2023 yılı destek ödemeleri rekor oranda zamlanırken sosyal yardımlar kapsamında eşya yardımı ödeme tutarı ise 75.000 olarak açıklandı. Ancak alınan son bilgiler kapsamında ödeme tutarının 70.000 TL olarak onaylandığı ifade edildi.

erdogan-aciklama.jpg

Kabine toplantısından sonra önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, 2023 senesi ödeme tutarlarını artırdıklarını söyledi. 2022 yılında ayrılan bütçenin 6 milyar TL olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, 2023 yılında 11 milyar TL'ye yükseldiğini vurguladı. Bu kapsamda prefabrik ev yapımı için 150.000 TL, betonarme ev yapımı için 200.000 TL, ev onarım yardımı için 75.000 TL ödeme yapılacağı açıklandı. Bu ödemeler dışında yapılan sosyal ödemeler için de güncel tutarlar açıklandı. Öksüz yetim yardımı 600 TL, eşi vefat eden kadınlara yapılan ödemeler 1000 TL, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteği 400 TL, şartta sağlık yardımı ise 100 TL olarak açıklandı.

EV TADİLATI İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?


Evi eskiyen kırılan ya da dökülen vatandaşlar devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri ile evlerini yenileyebilecek. Bu kapsamda ödemelerden yararlanacak kişilerin aylık hane halkı bazında kişi başına 2833 TL düşmesi gerekmektedir. Bununla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartları taşıyan kişilerde ödemelerden yararlanabiliyor. Burada bulunacak olan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapabilir. Bunun dışında Belediyeler, Valilik ve Kaymakamlık gibi kurumlar da eşya yardımı için başvuru almaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN