Gelirim yok diye üzülenlere çiçek gibi destek! Sadece bir kez ödenecek: Tam 10.415 TL için bunu muhakkak yapın!

Gelirim yok diye üzülenlere çiçek gibi destek! Sadece bir kez ödenecek: Tam 10.415 TL için bunu muhakkak yapın!

Ekonomik olarak zor süreçten geçtiğimiz günler de hiçbir maddi desteği olmayan vatandaşlar ise yardım alabilmek için araştırma yapmaktadırlar. Devlet geliri ya da maaşı olmayan vatandaşlara da sahip çıkıyor ve aylık bağlıyor. İşte detaylar…

Devlet herhangi bir geliri olmayan ve maaşı almayan vatandaşlara yardım elini uzatıyor. Hemen başvuranlara Aylık 10.000 liranın üzerinde maaş bağlanıyor. Başvuru şartları ve detaylar haberimizde…

maas

MAAŞI OLMAYANA DEVLET TEK SEFERE MAHSUS 10 BİN 414 TL YARDIM VERİYOR! BAŞVURULAR BAŞLADI, ŞARTLAR NETLEŞTİ

Devlet, geliri olmayan ve ekonomik durumu yeterli olmayan vatandaşlara aylık düzenli sosyal destek sağlamaya devam ediyor. 2023 asgari ücret artışının ardından devletin vatandaşlara yönelik gelir desteği de arttı ve 2023 gelir desteği ödemesi rekor seviyelere yükseldi. Bu ödemeler, evde bakım, maluliyet aylığı, 65 yaş emekliliği gibi aylık ödemeleri içermektedir. Başvuranlar toplamda 10.000 liradan fazla devlet gelir desteği almaktadır.

Asgari ücret artışı geçen aralık ayında açıklandı. Yeni yılın gelmesiyle birlikte asgari ücreti yaşayan birçok sanatçı için maaş zammı yaşandı. İşsizlik aylığı, malul aylığı, 65 yaş aylığı, evde bakım, malul aylığı gibi tüm ödemeler zamlı olarak hesaplara girmeye başladı. Geliri yoksulluk sınırının altına düşen herkese Devlet Sosyal Güvenlik kurumundan yardım sağlar. Bu ödemelerden biri de yaşlılık aylığı olarak bilinmektedir. 65 yaş üstü vatandaşların yaşlılık aylığı her ay düzenli olarak hesaplarına yatırılmaktadır.

MAAŞI VE GELİRİ OLMAYANLAR DEVLETTEN YARDIM ALABİLİR

2023 yılında devletin işsiz vatandaşlara düzenli gelir desteği ödemeye başlayacağı an. Bunlardan biri de 65 yaş emekli maaşı. Emeklilerin hesaplarında 3 ayda bir alınan 65 yaş emekli maaşı olarak aylık 2.604 TL belirlendi. Yani üç ayda bir maaş alanlar toplam 10 bin 416 lira yaşlılık aylığı alacak. Artık geliri olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar bu desteğe başvurabilir.

BAŞVURULARINIZI E-DEVLET’TEN YAPABİLİRSİNİZ

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı'nın 65 yaş emekli maaşına elektronik ortamda başvuru yapılabilmektedir. Elektronik yönetim ile başvuru sahibinin belge veya belge göndermesine gerek yoktur. Başvuru, Aile Bakanlığı ve Aile Bakanlığına bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile aile Bakanlığı il müdürlükleri aracılığıyla da yapılabilir. Başvuru için bu bölümlere gittiğinizde kimlik ve belgelerle birlikte 65 yaş üstü birisi ile gitmeniz gerekmektedir.

MAAŞLAR PTT’DEN ÖDENİYOR

Zamla birlikte 2023 yılında hesaba yatacak olan 65 yaş aylığı maaşı PTT üzerinden ödenecek. Maaşını PTT yerine banka hesabından almak isteyenler e-devlet üstünden başvuruda bulunmalıdır. Bu yönlendirmeden sonra maaşınızı istediğiniz bankadan almaya hak kazanırsınız.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN