Gram altın fişek gibi patladı! O gelişme yeni rekora zorladı: Bu tarihte 1.250 TL olacak!

Gram altın fişek gibi patladı! O gelişme yeni rekora zorladı: Bu tarihte 1.250 TL olacak!

2 yıl sonra altın fiyatları geçtiğimiz Kasım ayında dip fiyatları görürken şimdi geldiği nokta ise rekor kırdı. Ons altın bu sabah itibariyle 6 ayın zirvesine geçiş yaparken gram fiyatı ise dudak uçuklattı. 2023 yılı üzerine analistler altın yorumlamaya devam ederken altının patlamaya hazır olduğunun altı çizildi. İşte, son dakika altın fiyatları haberimizde.

ABD Merkez Bankası FED tarafından alınan kararlar üzerine altın ve dolar fiyatlarında hareketlilik başlarken sport altının geldiği nokta düne bakılarak yüzde 0,97 oranında artışa geçerek 1841,67 dolar/ons seviyesine geldi. Altın fiyatları üzerinden uzun zamandır artış görülse de kimse yeni yılın ilk günlerinde bunu beklemiyordu. İşte 5 Ocak 2023 güncel altın fiyatları haberimizde yer almaktadır.

5 OCAK 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Ons altın: 1.839 dolar

Gram altın: 1.108 TL

Çeyrek altın: 1.813 TL

22 ayar bilezik: 1.086 TL

Cumhuriyet altını: 7.523 TL

2023 altın fiyatları

2023 ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Kasım ayının içerisinde son 2 yılın en düşük altın fiyatları görülürken 1.618 doları gördü. Fakat bu seviyelerde çok kalmadan kendini toparlayan altın fiyatları üzerinde yaklaşık yüzde 15 oranında artış yaşandı. Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, “Altın, patlamaya hazır” diyor.

2023 yılında parasal sıkıştırmanın devamında enflasyon oranlarının mevcut seviyelerden düşmesi muhtemel olurken bir aşamada belki de ikinci ya da üçüncü çeyrek zaman diliminde FED'in yaklaşan durgunluk riskine bakılarak faiz indiriminin durması bekleniyor. Ekonomik durumların izin vermesi halinde FED'in faiz indirimi olasılığı da ihtimaller içerisinde.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN