Hayat pahalılığına Bakanlık jesti! Hane başı 3.038 TL yardım yapılacak: Başvuru detaylarına dikkat!

Hayat pahalılığına Bakanlık jesti! Hane başı 3.038 TL yardım yapılacak: Başvuru detaylarına dikkat!

İhtiyaç sahibi aileler için farklı kalemlerde yardım destekleri hazırlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlılık aylığı, maluliyet aylığı, evde bakım yardımı ve sosyo-ekonomik yardım ödemelerinin kademeli olarak hak sahiplerinin hesaplarına ödeneceğini bildirdi. Konuyla ilgili detaylı açıklama ise Bakan Derya Yanık'tan geldi..

2023 yılı başında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon oranını yayınladı. Açıklamanın ardından dikkatler memur ve emeklilik sandığı zamlarına çevrildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memurlara ve emeklilerin maaşlarına yüzde 30 zam yapıldığını açıkladı. Açıklanan oran artışının sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verdiği destek miktarların değişi,p değişmediği merak edildi.

BAKAN DERYA YANIK'TAN AÇIKLAMA

Bakan Derya Yanık

Küresel piyasaların sürekli olaral yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele devam ettiğini ve Avrupa Birliği (AB) ve ABD'de resesyon tehdidi ve Çin'de devam eden koronavirüs vakalarındaki artışların giderek yükseldiğini söyleyen Bakan Derya Yanık, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda küresel pazardaki gelişmeler ülke ekonomisini de etkilemektedir. Dolayısıyla ülkemizde yüksek enflasyonla mücadelenin devam ettiği söylenebilir. Türkiye'de yüksek enflasyon da halen deva ediyor. Sonuç olarak, bazı vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerekli desteği vermeye devam edecektir. Bakanlık olarak çok sayıda aileye birçok yönden destek sağlamaktayız. Yapılan yardımların içerinde elektrik ve doğalgaz faturalarının yanı sıra gıda, giyim, çocuk bakımı ve daha fazlası mevcuttur. Gerekli yardımlardan yararlanabilmek için başvuru tarihi ile birlikte gerekli görülen şartların sağlanması gerekiyor.

İhtiyaç sahibi aileler belirlendikten sonra, sosyal yardım fonları gerekli desteği sağlamaya devam eder. Mevcut ekonomik durum ile geçimini sağlamak zorunda olan ailelerin işi çok zor görünüyor. Bu kapsamda verilen destek yakından takip edilmeli ve talep yerine getirilmelidir."

BAŞVURAN HERKESE 3.038 TL ÖDEME

Hane başı 3.038 TL yardım yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılda memur ve emeklilerin maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın destek miktarını artırıp artırmayacağını merak ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Derya Yanık, sosyal yardım modellerinde sağlanan ödemelerle ilgili olarak, "Yaşlılar ve yaşlılar için emeklilik ödemelerini kademeli olarak yatıracağız. Engelli, evde bakım yardımı ve sahipleri için sosyoekonomik destek" dedi. Bakan Yanık, sosyal yardımlardaki artışla birlikte yaşlı aylığının 1.536 TL'den 1.977 TL'ye çıktığını söyledi. Öte yandan yüzde 40 olan engelli vatandaşların aylıkları 1.226 TL'den 1.594 TL'ye, yüzde 70 engelli olarak başvuru yapan vatandaşların aylıklarının ise 1.840 TL'den 2.392 TL'ye çıkarıldığını kaydetti.

Çocukların ağırlıklı olarak aileleriyle birlikte desteklendiğini vurgulayan Bakan Yanık, çocukları için ihtiyaç duyan ailelere sosyal ve ekonomik destek hizmetleri (SED) sağladıklarını da söyledi. Bakan Yanık, bu çerçevede, “SED hizmetinde çocuk başına düşen ekonomik destek miktarı ortalama 2 bin 337 TL'den 3 bin 338 TL'ye çıktı. Aynı zamanda koruyucu ailelere yapılan çocuk başına aylık ortalama ödeme tutarı 3.644 TL'den 4.853 TL'ye yükseldi." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN