Kahveniz lezzetsiz oluyorsa mutlaka bunu deneyin! Cezveye limontuzu atın etkisini anında görün... Bu yöntemi kimse bilmiyor

Kahveniz lezzetsiz oluyorsa mutlaka bunu deneyin! Cezveye limontuzu atın etkisini anında görün... Bu yöntemi kimse bilmiyor

Kahve makineniz her gün kullanılmaktadır, ancak muhtemelen çok sık iyi bir şekilde temizlenmeyen bir cihazdır. Ancak kahve makinenizi temizlemek sadece makinenizin sağlığı için değil, aynı zamanda sabah kahvenizin tadının taze kalması için de çok önemlidir. Peki kahve makinesi nasıl temizlenir?

Kahve makineniz gerçekten ne kadar temiz? Düzenli olarak temizliyor ve kireçten arındırıyor musunuz? Güvenilir makinelerimizin iyi kahve vermesini bekliyorsak, onlara hak ettikleri ilgiyi vermemiz gerekir. Kahve makineniz sandığınız kadar temiz olmayabilir. Kirli bir kahve makinesinin uyarı işaretlerinden bazıları açıktır: Yağlı çamur ve mineral birikintileri sonunda kahve makinenizde ve demliğinizde oluşur, lekeler oluşturur, demleme sürecini uzatır ve acı kahve üretir. Ancak göremediğiniz mikroplar ve bakteriler daha da büyük bir sorun oluşturabilir.

Yapılan bir araştırma, kahve makinelerini evinizdeki en mikroplu beşinci yer olarak gösteriyor ve rezervuarların yarısı maya ve küf içeriyor. Bu organizmalar alerjik reaksiyonlara ve hatta enfeksiyonlara neden olabilir, bu nedenle uygun şekilde temizlenmezse kahve makineniz sizi hasta edebilir. İyi haber şu ki, bir cezveyi birkaç basit adımda pırıl pırıl ve (neredeyse) yeni görünecek şekilde nasıl temizleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

kahve-makinesi-nasil-temizlenir.webp

KAHVE MAKİNESİ NASIL TEMİZLENİR?

Kahve makinenizi her gün kullanıyorsanız, makineyi yaklaşık ayda bir temizlemeyi planlayın. Ara sıra kahve içenlerin bunu yalnızca üç ila altı ayda bir yapması gerekebilir. Ancak demliğin veya sepetin etrafında gözle görülür bir birikme fark ederseniz veya kahvenizin tadı kaçtıysa, kahve makinenizi temizleme zamanı gelmiştir.

Neye ihtiyacınız var?

  • Kahve makinesi
  • Beyaz damıtılmış sirke
  • Limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı: Kahve makinesini sökün. Çıkarılabilir bütün parçalarını çıkartın. Çıkan parçaları ayırın. Kahve makinanızın içine beyaz sirke, 1 çay kaşığı kadar limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı karbonat atın ve makinanızı çalkalayın. Ardından bol su ile durulayın. Kahve makinenizde kötü tat bırakan tortular yok olacak ve daha lezzetli kahve pişirebileceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN