Limona kürdan batırın mucizeye anında şahit olun! Bu basit yöntemi sadece restoranlar biliyor

Limona kürdan batırın mucizeye anında şahit olun! Bu basit yöntemi sadece restoranlar biliyor

Balığın yanında, salatalarda ve ezmelerde sıklıkla kullandığımız limon zaman zaman insanı çileden çıkartabiliyor. Genellikle ikiye bölerek sıktığımız limonun yarısı çöpe gidiyor. Ancak size vereceğimiz bu tarif ile limonlarınız çöp olmayacak. Limona kürdan batırın mucizeye anında şahit olun! Tel kürdan ile limonunuzu dağıtmadan sıkın. Bu basit yöntemi sadece restoranlar biliyor. İşte limon sıkmanın en basit hali...

Limonun faydaları saymakla bitmez. Yemeklerde, salatalarda ve ezmelerde sıklıkla kullandığımız limonlar genelde bıçak yardımıyla ikiye bölerek sıkmayı tercih ediyoruz. Ancak bu yöntem limonlarınızın zamanla kurumasına ve çöp olmasına neden oluyor. Limonlarınızı çöpe atmak istemiyorsanız mutlaka bu yöntemi deneyiniz. Limona kürdan batırın mucizeye tanık olun. Bu basit yöntemi sadece usta şefler biliyor. Tek kürdan ile limonu iliğine kadar kurutun.

BU HATAYI SAKIN YAPMAYIN

Sağlık açısında oldukça faydalı olan limon zaman zaman işimizi zorlaştırıyor. Yemeklere ve salatalara sıkarken limonu genelde bıçak yardımıyla ikiye bölmekteyiz. Eğer siz de bunu yapıyorsanız büyük hata yapmışsınızdır demektir. Limonlarınızı sıkmak için sakın ikiye bölmeyin.

LİMONA KÜRDAN BATIRIN MUCİZEYE TANIK OLDUN! BUNU SADECE ŞEFLER BİLİYOR

Limonu ikiye böldüğünüzde zamanla o limonlar kurur ve kullanılamaz hale gelir. Bunun yerine bir kürdanı alın ve limonun içine sokun. Kürdanı iyice soktuktan sonra çıkartın ve limonunuzu sıkın. Almak istediğiniz limon suyu kolay bir şekilde akacaktır. Eğer fazla gelirse limon suyu bir kaba koyun ve saklayın. İstediğiniz zaman tekrardan kullanabilirsiniz.

limona-kurdan-batirin-mucizeye-aninda-sahit-olun-bu-basit-yontemi-sadece-restoranlar-biliyor-1.jpg

LİMONUN FAYDALARI NELERDİR?

1- KALP KRİZİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜR

Bir adedinde 31 mg C vitamini bulunur. Bu, günlük olarak alınması gereken C vitamininin yüzde 51’idir.Yapılan araştırmalara göre, C vitamini sayesinde dokulara esneklik sağlayan kolajen üretimini uyararak damar sertleşmesinin önüne geçer. İçerdiği antioksidanlar sayesinde damarlarda biriken, tıkanıklığa yol açan serbest radikalleri uzaklaştırarak kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kalbin korunmasında rolü olan bir diğer madde ise liflerdir. Limon, lif açısından da oldukça zengindir. Bu içerikleri sayesinde kalbi korumada destekçi olurken kandaki kolesterol seviyesinin dengelenmesine de yardımcı olur.

2- KANSIZLIĞA ŞİFA OLUR

Bağırsaklar demiri et, tavuk ve balık gibi hayvansal besinlerden bitkisel besinlere göre daha kolay alır. Yeterli demir emilimi olmadığında vücuttaki demir seviyesi düşerek kansızlığa neden olabilir. İçeriğindeki demirin yanı sıra bitkisel besinlerin demir emilimini artırması sayesinde kansızlığı önler.

3- KİLO VERMEDE EN ETKİLİ BESİN

Sıklıkla kilo verme üzerindeki etkisinden bahsedilen limonun bunu nasıl sağladığı ile ilgili birçok farklı görüş var. Ancak bunlardan en yaygın olanı limonun içinde çözünen pektin lifinin midede genişleyerek daha uzun süre tokluk hissi vermesidir. Birçok kişi limonun kendisini yemek yerine suyunu tüketmeyi tercih eder. Fakat limon suyunda pektin bulunmadığı için sadece suyunu tüketmek tokluk hissini sağlamaz. Limonu tüketmek kilo vermek üzerinde etkili olsa da aşırı tüketiminden kaçınmakta fayda var. Yeterli miktarda C vitamininden zengin limon tüketimi ile vücut kitle endeksi arasında bir bağlantı olduğunu, yeterli miktarda limon tüketenlerde daha düşük vücut kitle endeksi olduğu görülmüştür. Ancak C vitamini içeren limonu tüketmek tek başına zayıflatıcı ve yağ yakıcı etkisi olan bir şey değildir.

limona-kurdan-batirin-mucizeye-aninda-sahit-olun-bu-basit-yontemi-sadece-restoranlar-biliyor.jpg

4- SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Limon, sindirim sistemindeki toksinleri gevşeterek sağlıklı sindirimi teşvik eder ve mide ekşimesi, gaz ve şişkinlik gibi semptomların hafiflemesine yardımcı olur.

5- EKLEM İLTİHAPLARINA İYİ GELİR

Limonda bulunan antioksidanlar, eklemlerde iltihap birikmesi olan artritin neden olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği azaltmak için kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN