Meğer sarımsakları böyle saklamak gerekiyormuş! Altın formül bulundu: Aylarca ne filizlenme ne de yeşillenme…

Meğer sarımsakları böyle saklamak gerekiyormuş! Altın formül bulundu: Aylarca ne filizlenme ne de yeşillenme…

Yemeklerimizin olmazsa olmazı sarımsağı saklamak oldukça önemlidir. Doğru tekniklerle saklanmadığında severek tükettiğimiz bu besin bozulmaya ve filizlenmeye oldukça müsaittir. Peki, sarımsak nasıl saklanır? İşte, sarımsağı saklamanın en etkili formülü…

Birçok hastalığa şifa olan sarımsak, yemeklerimizi de ayrı bir lezzet katıyor. Bu yüzden neredeyse her yemekte kullandığımız ve mutfaklarımızın olmazsa olmazı olan sarımsağı saklamak oldukça önemli. Peki, sarımsak nasıl saklanır? Sarımsaktaki filizlenme ve yeşillenme nasıl önlenir? İşte cevabı…

SARIMSAK NASIL SAKLANIR?

Sarımsağı uzun süre muhafaza etmek için en etkili yöntem kabuklarını soyduktan sonra uygun bir kavanoza koymak ve üzerine zeytinyağı dökmektir. İsteğe göre üzerine kekik ile karabiber de atılabilir. Bu şekilde saklanan sarımsaklar oldukça uzun bir süre dayanmaktadır.

sarimsak-nasil-saklanir-1.jpg

Ancak sarımsakların kabuklarını soymaya üşeniyorsanız ya da kabukla saklamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar gerekiyor:

Sarımsakları mutlaka uzun saplı alın. Ayrıca her bir sarımsak dalını birbiriyle örerek karanlık ve serin bir yerde saklamanız gerekiyor. Böylelikle sarımsaklarınız uzun süre ilk günkü tazeliğinde kalacak ve hiçbir şekilde filizlenme ya da yeşillenme sorunu ile karşılaşmayacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN