Okula giden çocuğu olan aileler için son dakika! 1 Mart'ta başlıyor: Kritik detayı Bakan duyurdu

Okula giden çocuğu olan aileler için son dakika! 1 Mart'ta başlıyor: Kritik detayı Bakan duyurdu

6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında ilk karar okulların tatil olmasıyla ilgili olmuştu. Peki Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre okullar ne zaman açılıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Merkez üssü Kahramanmaraş olarak yaşanan iki büyük deprem sonrasında 10 il büyük yıkımlarla etkilendi. Deprem sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı tüm ülkede okulların tatil olmasıyla ilgili kararı halkla paylaştı. Peki deprem bölgesi ve diğer bölgelerde okullar ne zaman açılacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

OKUL AÇILIŞ TARİHLERİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer depremin ilk günlerinde okulların açılışının tüm ülkede 20 Şubat tarihine kadar ertelendiğini duyurmuştu. Özer, 12 Şubat tarihinde yaptığı açıklamaya göre depremden etkilenen 10 şehirde 1 Mart tarihine kadar okul tatilinin uzadığını belirtti. Mahmut Özer aynı zamanda özel okullardaki görüşmelerin tamamlandığını ve yüzde 3 olan kapasitenin yüzde 10'a çıktığını, yüzde 7'lik kapasitenin de 10 şehirden gelen öğrenciler için kullanılacağını belirtti. 

Okullar 1 Martta Açılacak

Mahmut Özer, ülkedeki diğer okulların 20 Şubat tarihinde başlayacağını ve bir daha uzatma yapılmayacağını, depremden etkilenen 10 ilde ise eğitimin 1 Mart tarihinde başlayarak ikili eğitime geçileceğini belirtti. Aynı zamanda 10 şehirde devam şartı aranmayacak. Özel okullarda olan yüzde 3'lük şehit ve gazi yakını için kullanılan tam burslu kapasitesi depremzede öğrenciler için de kullanılacak ve yüzde 3'lük kapasite yüzde 10'a çıkacak. Yükseltilen yüzde 7'lik dilim sadece 10 şehirden gelen depremzede öğrenciler için kullanılacak.  

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN