Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur? İşte yapılacak ibadetler ve okunacak dualar

Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandili'nde hangi dualar okunur? İşte yapılacak ibadetler ve okunacak dualar

İslam alemi için önemli bir gün olan Regaip Kandili gündemin en çok aratılan konuları arasında yer alıyor. 3 ayların başlangıcından sonraki ilk kandil olan ve Recep ayının ilk manevi günü olarak bilinen Regaip Kandili’nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler araştırılıyor. Peki Regaip Kandili’nde hangi dualar okunur? İşte Regaip Kandili’nde yapılacak ibadetler ve okunacak dualar…

İslam aleminin her sene heyecanla beklediği üç ayların başlangıcıyla beraber hem 3 aylara giriş hem de yılın ilk kandili kutlanacak. İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Regaip Kandili 3 ayların başlangıcında idrak edilen ilk kandil oluyor. Kandil günlerinde ibadet eden dua okuyan Müslümanlar Regaip Kandili’nde hangi ibadetlerin yapılması gerektiğini ve hangi duaların okunması gerektiğini araştırıyor. İşte Regaip Kandili’nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler…

yeni-proje-3-001.jpg

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Sabah'ta yer alan habere göre, hem yeni yılın ilk kandili hem de üç akşam ayların başlangıcındaki kandil olarak bilinen Regaip Kandili, bu yıl 11 Ocak Perşembe gecesi idrak edilecek.

Regaip kandili, mübarek 3 ayların ilki olan Recep ayının cuma gecesi idrak edilir. Bu gece de dualar okunur, zikirler çekilir v ibadetler yapılır. Bu kapsamda bu geceyi ibadet dolu geçirmek isteyen Müslümanlar ise hangi duaları okumaları gerektiğini merakla araştırıyor.

yeni-proje-4-001.jpg

REGAİP KANDİLİNDE YAPILACAK İBADETLER

TESBİH NAMAZI

Regaip kandilinde yapılabilecek ibadetlerden biri tespih namazı kılmaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre söz konusu bu namaz insanın ömründe bir kez dahi olsa kılması tavsiye edilen mendup bir namazdır.

Peygamberimiz amcası Abbas'a "Bak amca sana on faydasıolan bir şey öğreteyim; bunu yaparsan günahlarının ilki-sonu, eskisi-yenisi, bilmeyerek işlediğin-bilerek işlediğin, küçüğü- üyüğü ve gizli yaptığın-açıktan yaptığın on türlü günahını Allah bağışlar" diyerek bu namazı tavsiye etmiş ve öğretmiş, Abbas bunu her gün yapamayız deyince Peygamberimiz, bu namazın haftada bir, ayda bir, yılda bir veya ömürde bir defa kılınmasının yeterli olacağını belirtmiştir. (Ebû Dâvûd, "Tatavvu'", 14, "Salât", 303; Tirmizî, "Salât", 350, "Vitr", 19).

yeni-proje-5.jpg

REGAİP KANDİLİ’NDE YAPILACAK DİĞER İBADETLER

Kur'an- Kerim okunmalı veya dinlenmeli,

Peygamber Efendimize Salat-u Selamlar getirilmeli,

Kaza ve nafile namazları kılınmalı,

Tefekkürde bulunulmalı,

Geçmişin muhasebesi yapılmalı ve tövbe edilmeli.

yeni-proje-6.jpg

REGAİP KANDİLİ’NDE ÇEKİLECEK ZİKİRLER

"Lâ ilâhe illallah",

"Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed",

"Estağfirullah",

"Sübhànallah",

"Elhamdülillâh",

"Allahu ekber",

"Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm",

"Allah" (C.C)

yeni-proje-7.jpg

REGAİP KANDİLİ’NDE OKUNACAK DUA

Bismillahi'r-rahmani'r-rahîm

Ey bizleri varlığa erdiren , var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran güzeller güzeli rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'ya sonsuz salât ü selam olsun. İçinde bulunduğumuz şu mübarek Regaib Kandili münasebetiyle bu gecenin senin katındaki kutsiliğini de vesile edinerek dergâh-ı ilahînin önünde ellerimizi açıp yalvarıyoruz:

YA İLAHE'L-ALEMİN!

Bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla engin rahmetinin kapısına dayanıyor, şu mübarek Regaib gecesinde bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz.

EY ÇARESİZLER ÇARESİ!

Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; Ama bizim ona ihtiyacımız hissettiklerimizden de çoktur. Bütün dileklerimizi kabul buyur. Ve bunları kabulünü vicdanlarımıza duyur; Yalnızlıkla tir tir titreyen kalblerimizi iman ve itminanla doyur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN