Resimdeki gizli T harfini 10 saniyede bulanın IQ'su 140'ın üzerinde! 10 saniyede T'yi bul zeka seviyeni öğren

Resimdeki gizli T harfini 10 saniyede bulanın IQ'su 140'ın üzerinde! 10 saniyede T'yi bul zeka seviyeni öğren

Resimli optik bulmacalar, hem konsantrasyon, hem hafıza hem de zeka gücünü geliştirmekte oldukça faydalı olduğu için uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye ediliyor. Bu kez karşınızda ilginç bir optik testle karşınızdayız. Aşağıdaki resmin içine gizlenmiş bir T harfi bulunmakta ve bulmak için fazla zamanınız yok. Kronometreyi çalıştırın ve T'yi bulmaya çalışın...

İnanılmaz bir odaklanma ve konsantrasyona sahip misiniz? Her zaman gizli bir nesneyi veya herhangi bir resmi bulabilir misin? Dikkat becerileriniz konusunda gerçekten ne kadar yetenekli olduğunuzu görmek için işte size hızlı bir test.

Aşağıdaki yetenekli kişilik testine bir göz atın ve 'L'ler arasında gizlenmiş' 'T'yi bulmaya çalışın. İşinizi gerçekten kolaylaştıracak bir ipucu bile vereceğiz: 'T' kırmızı olmayacak. T harfini 10 saniyenin altında bulabilirseniz, yetenekli ve gerçekten özel olduğunuzu bilmeniz gerek.

1-009.jpg

RESİMDE GİZLENEN T HARFİ NEREDE?

Bu test, sosyal medya üzerinde paylaşıldı ve araştırmacılar, ne aranmaması gerektiğini bilmenin son derece yararlı olabileceğini keşfettiler. Bu çalışmanın sonuçları, insanlara başlamadan önce neleri göz ardı etmenin mümkün olduğunu öğrenmeleri için zaman verildiğinde, daha hızlı ve daha verimli arama yapabildiklerini gösterdi.

Aynı zamanda dikkat dağıtan bilgileri açıkça görmezden gelen kişiler, radyologlar ve havaalanı bagaj tarayıcıları gibi profesyonel arama yapanlar için kritik bir beceri olan görsel arama performanslarını geliştiriyor denildi.

T harfinin nerede olduğunu verilen süre içerisinde bulman gerekiyor. Neyi aradığını bilmen ve tam anlamıyla odaklanman gerekiyor. Zamanın neredeyse bitmek üzere. L harfleri grbunun içine saklanan T harfini bul.

DİKKAT YETENEĞİ

Araştırmacılar, bu, görmezden gelme yeteneğinin dikkat etme yeteneğinin önemli bir parçası olduğunu gösteriyor. Yapılan iki deney boyunca, katılımcılardan bilgisayar ekranında belirli harfleri aramaları istendi.

Çeşitli renkteki diğer harfler arasında büyük bir 'B' veya 'F' bulmaları gerekiyordu. Bazen katılımcılara 'B' veya 'F'nin belirli bir renk olmayacağı söylendi ve diğer zamanlarda onlara herhangi bir renk ipucu verilmedi.

Katılımcılara sürekli olarak bir rengi görmezden gelmeleri söylendiğinde, tepki süreleri ilk başta yavaşladı. Ancak bir süre ve pratikten sonra, hedef harfleri, elenecek bir renk verilmeyen katılımcılardan daha hızlı buldular.

Aslında çalışma, katılımcıların ne kadar çok bilgiyi göz ardı edebildiklerini, hedefi o kadar hızlı bulduklarını ortaya çıkardı.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Verilen süre içerisinde gizli harfi bulan kişileri tebrik ediyoruz. Fakat T harfini hala bulamadıysanız, sorun değil. Cevabı öğrenmek için aşağıya kaydırabilirsiniz.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN