Yapay zeka kıyamet için tarih verdi! İnsanoğlunu korkunç bir son bekliyor

Yapay zeka kıyamet için tarih verdi! İnsanoğlunu korkunç bir son bekliyor

Herkesin çok merak ettiği kıyamet, yapay zekanın da radarına girdi. Yapay zeka resmen kıyamet için tarih verdi. İnsanoğlunu korkunç bir son beklediği belirtilirken yeni bir rapor derlendi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Herkesin bildiği üzere dünyanın sonu bir kıyametle gelecek. Peki bu kıyamet nasıl kopacak? Birçok insanın en merak ettiği konulardan biri de kıyametin ne zaman ve nasıl kopacağı. Bilim insanları bu konu üzerine araştırmalar yaparken yapay zeka kıyamet için tarih verdi. İnsanoğlunu bekleyen son için yeni senaryolar ortaya çıktı.

DÜNYA HIZLA ISINACAK ZİRVEYE ULAŞACAK

İngiltere’de bulunan Bristol Üniversitesi’nde yapılan araştırmalarda insanların yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir bilgisayar tarafından hazırlanan raporla ortaya konuldu. Bilgisayar tarafından çıkarılan rapora göre, dünyanın hızla ısınması ve ısıda zirveye ulaşmasıyla kıyametin yaşanacağı bildirildi. Öte yandan ortaya çıkan kavurucu sıcaklık sonucunda sık volkanik patlamaların eşlik ettiği bir “süper kıta” oluşmasına zemin hazırlanacak.

Sıcak ve nemli tropikal bölgeleri kaplayacak olan süper kıta dolayısıyla karbondioksit seviyeleri iki katına kadar çıkacak. Güneş’in yaydığı radyasyon yüzde 2.5 artacak. Bunun sonucunda ise dünyanın önemli bir bölümünde sıcaklıklar 40 ila 70 derece arasında değişiklik gösterecek. Yeni süper kıtanın etkisi, yoğun güneş enerji çıkışı ve atmosferdeki yüksek karbondioksit, üçlü tehdit oluşturacak.

yeni-proje-4.jpg

Bir yandan gezegen aşırı ısıdan kavrulurken canlılar yiyecek ve içecek bulamadıkları için hayatını kaybedecek. Bu araştırmaya baş yazarlık eden Dr. Alexander Farnsworth, “40, 50 dereceyi aşan hava sıcaklıkları, yüksek nem oranlarıyla birleştiğinde insanların ölümcül kaderi belirlenecek. İnsanlar ve diğer canlılar, bu ısıyı terleme yoluyla dağıtamadıkları ve vücut ısılarını düzenleyemedikleri için gezegenden yok olacaklar” dedi.

KIYAMETİN KOPMASININ ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR Mİ?

Bilgisayar tarafından hazırlanan rapora göre, kavurucu sıcak olarak nitelendirilen kıyamet, 250 milyon yıl sonra da yaşanabilir daha önce de.

Kıyametin kopmama hali tamamen küresel ısınmayı önlemeye bağlıdır. Bunun temel yöntemi ise fosil yakıtların kullanımını en aza indirmek.

Yine araştırmada yer alan Prof. Benjamin Mills de “Fosil yakıt tüketimindeki artış, kıyameti beklenenden çok öne alacak” diye konuştu.

yeni-proje-3.jpg

KÜLE DÖNMÜŞ KAĞIDI OKUDU

İtalya’nın Pompei şehrinde bulunan ve son patlamasında büyük bir etki gösteren Vezüz Yanardağı, 15 dakika içinde bütün şehri haritadan silmişti.

Vezüz Yanardağ, M.S. 79 yılında patladı ve etrafında ne var ne yoksa her şeyi küle döndürdü. Bunlardan biri de antik papirüs oldu. Bu papirüs 2000 yıl sonra bir yapay zeka tarafından okundu. Kentucky Üniversitesi bilgisayar bilimcileri, bu organize papirüsü “tarihçiler için potansiyel bir hazine” olarak görürken bir yapay zeka yardımı ile çözmeye başladı. Kağıtta ortaya çıkan ilk kelime ise Yunanca “mor” olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN