Yüksek fiyatlar vatandaşın belini büktü, yeni telefon almak hayal oldu! Onun yerine bakın artık ne kullanıyorlar

Yüksek fiyatlar vatandaşın belini büktü, yeni telefon almak hayal oldu! Onun yerine bakın artık ne kullanıyorlar

Enflasyon ve kur krizi ile beraber cep telefonu fiyatlarında da artış yaşanmaya başlandı. Peş peşe gelen zamlar vatandaşın alım gücünü düşürürken, esnaf artık tuşlu telefonlara geri dönüşün başladığı bilgisini verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerde, senelik enflasyon %84,39 olarak açıklandı. Enflasyon ile beraber artış gösteren kur krizi, fiyatların artmasına sebep olurken, cep telefonu fiyatlarındaki artış da dikkat çekti.

Fiyatlardaki artış sonrasında Osmaniye'de 25 senedir cep telefonu satışı ile tamiri yapan Menderes Kadıl, vatandaşın tuşlu telefon kullanmaya başladığını söyledi.

"TUŞLU TELEFON SİPARİŞİ VERİYORLAR"

Vatandaşın artık akıllı telefon alamadığı için tuşlu telefona yönlendiğini söyleyen Kadıl, "Esnaf eskiden sıfır cihaz alırdı şu anda tuşlu telefonlara döndü. Şu tuşlu telefonları bile tamir edip kullanan insanlar var. Cebinde 100 lira 200 lira olmayan insanlar geliyor, bırak akıllı telefonları 100 liraya, 150 liraya zorla tuşlu telefon alıyor." dedi.

 cep telefonu fiyatları

"ESNAF KAN AĞLIYOR"

Kadıl, "Diyelim ki sıfır cihaz alacak, adamın nerede 60 bin lirası var, 58 bin lirası var? 60 bin lira verip yani alamıyor, bütçesi yetmiyor, yetse bile 2 gün sonra geri satmak zorunda kalıyor. 60'a aldığı telefonu satınca ne oluyor, piyasa alt üst oluyor. Şu anda esnaf kan ağlıyor, biz de kan ağlıyoruz müşteriler 'tuşlu telefonun var mı' diyor. Adamın akıllı telefonu var bozulmuş yaptıracak gücü yok. Şu anda hep tuşlu telefona dönüyor, normalde biz bunları satmıyorduk getiriyoruz şu anda, sipariş üzerine getiriyoruz geliyorlar müşteriler tuşlu telefon alıyorlar" sözleriyle durumu anlattı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN