Deprem bölgesindeki 9 müze 73 gün sonra ziyarete açıldı

Deprem bölgesindeki 9 müze 73 gün sonra ziyarete açıldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından etkilen müzeler tekrar ziyaret açıldı. En önemli müzelerden biri olan Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de aralarında olduğu 9 müzenin bayram tatilinde yoğun ziyaret alması bekleniyor.

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6’lık depremlerden etkilenen müzelerin restorasyon çalışmaları sürüyor. Bu süreçte tadilatı biten 9 müze ziyarete açıldı. Müzelerin tekrar açıldığını duyuran Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, "Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

73 GÜN SONRA RESTORASYONU BİTEN 9 MÜZE

Rölöve ve Anıtlar Müdürlüklerince gerçekleştirilen kontroller sonrasında; 3 Nisan'da Şanlıurfa Göbeklitepe Örenyeri, 10 Nisan'da Malatya Arslantepe Örenyeri, 15 Nisan'da Adana Müzesi, 17 Nisan'da Diyarbakır ve Mardin Müzesi birimleri ile Kayseri Müzesi, Güpgüpoğlu Etnografya Müzesi, Kayseri Atatürk Evi Müzesi ve Kültepe Örenyeri yeniden ziyarete açıldı. İçinde Gaziantep ile özdeşleşen Çingene kızı mozaiği, Mars heykeli ve Fırat Nehri kenarındaki kazılarda bulunan villa taban mozaiklerinin sergilendiği Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi depremden 73 gün sonra bugün ziyarete açıldı.

m12.jpg

RESTORESİ DEVAM EDEN MÜZELER VAR

Depremden etkilenerek henüz ziyarete açılmayan müzelerde restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, "Hem müzenin hem de kentin buna el vermesi durumunda müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Kültür ve sanat aynı zamanda bir direnme, hayata tutunma biçimidir" dedi.

pof.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN