Nerede oy kullanacağım? eDevlet ile seçmen sandık sorgulama | Oy verme yerleri ve Seçmen sorgulama

Nerede oy kullanacağım? eDevlet ile seçmen sandık sorgulama | Oy verme yerleri ve Seçmen sorgulama

Nerede oy kullanacağım? Oy verme yerleri ve Seçmen sorgulama işlemi ile ilgili açıklama geldi. Milyonlarca seçmenin merak ettiği bu sorunun yanıtı YSK tarafından açıklandı. YSK, 31 Mart'ta oy kullanacak seçmenlerin sandık bilgilerini erişime açtı. YSK resmi sitesi ve EDevlet Kapısı üzerinden seçmen sorgulaması yapılabilecek. İşte 2019 31 Mart yerel seçimlerine dair detaylar...

Nerede oy kullanacağım? YSK, seçmen sandık bilgilerini erişime açtı. 31 Mart yerel seçimlerinde nerede oy kullanacağınızı, YSK'nın resmi internet sitesinden ve EDevlet Kapısı üzerinden seçmen sorgulama işlemi yaparak öğrenebilirsiniz. Yüksek Seçim Kurulu internet sitesinden yaptığı açıklama "seçmenlerin, seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıkları, seçmen listelerinin askıya çıkarılma ve askıdan indirilme tarihi, seçmen listelerinin kesinleşmesi ve oy kullanılacak sandıkların belirlenmesi gibi süreçler hakkında sistemimizde kayıtlı e-posta adreslerine ve/veya cep telefonlarına bilgilendirme mesajları gönderiyoruz" diye belirtti. Oy verme yerleri ve Seçmen sorgulamaişlemiiçin haberimizdeki linke tıklayabilirsiniz.  İşte eDevlet ile seçmen sandık sorgulama ekranı ve "Nerede oy kullanacağım?" sorusunun detayları...  

19-03/09/edevlet-ile-secmen-sandik-sorgulama-ekrani.jpg

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

31 Mart 2019  Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçiminde oy kullanacağınız sandıklar bellirlendi

Yurt içinde ikamet ediyorsanız;

"Nerede Oy Kullanacağım" sayfasından kendinizin ve aynı hanede oturan yakınlarınızın oy vereceği sandık bilgilerine ulaşabilir, "Seçmen Bilgi Kağıdını" yazdırabilirsiniz 

Oy kullanma saatleri: Tüm yurtta 08.00 – 17.00

Yurt dışında ikamet ediyorsanız

"Yurt Dışı Seçmen Sorgulama" sayfasından oy kullanacağınız tarih aralığı ile oy vereceğiniz yer adres bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

Sandık Kurulacak Temsilcilikler, Oy Verme Tarihleri ve Seçim Yapılacak Yerlerin Adresleri

Gümrük Kapıları

SEÇMEN SORGULAMA YSK VE E-DEVLET'TEN YAPILABİLECEK

Oy kullanacak vatandaşlar, YSK’nın resmi sitesi www.ysk.gov.tr adresinden "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" bölümüne girerek T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğu il ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra numarası bilgileriyle sorgulama yapabiliyor. Ayrıca e-Devlet Kapısı üzerinden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLA

E-DEVLET KAPISI İLE SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLA

19-03/09/oy-verme-yerleri-ve-secmen-sorgulama.jpg


e- DEVLET NASIL KULLANILIR? 

Kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza veya mobil imza gibi kimlik doğrulama araçlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetlere aynı adresten alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

YEREL SEÇİMLER NE ZAMAN

YSK'nın yerel seçimlere ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı ve 2019 yerel seçimlerinin tarihi kesinleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararıyla yerel seçimler 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak. 2019 yerel seçimlerde aday olmak isteyen memurlar için son istifa tarihi ise 1 Aralık 2018 olarak belirlendi.

19-03/09/oy-verme-yerleri-31-mart.jpg

YEREL SEÇİMLER KAÇ YILDA BİR YAPILIR? NE ZAMAN YAPILIR

Türkiye siyasi tarihinde genel seçimlerin olduğu kadar yerel seçimlerinde önemi büyüktür. Özellikle "İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" sözüyle ifade edilen bu anlayış Türkiye'nin 81 ilinde hakimdir. Genel idarenin tabanda hissedilmesi için aracı rol üstlenen ve yerelin geleneklerini yönetime taşıyan yerel yönetimler bu nedenle oldukça merkezi bir rol üstlenir. 

Türkiye'de yerel seçimler 5 (beş) yılda bir yapılmaktadır. Türkiye siyasi tarihinde gerçekleştirilen son yerel seçim 2014 yılında yapılmıştır. Kolay bir matematik yaparsak bir sonraki yerel seçimlerin 2019 yılında yapılacağını söyleyebiliriz. 2019 yerel seçimlerinde oy kullanma noktalarında sandık kurulacak. Yüksek Seçim Kurulunun koordinasyonunda vatandaş sandığa gidecek. Böylece vatandaşın isteği sandığa yansıyacak ve yerel yöneticiler iş başına gelecek. 24 Haziran 2018 seçimlerinin de geride kaldığı andan itibaren 2019 yılında gerçekleştirilecek yerel seçimler kritik önem taşımaya başladı. Ve siyasiler, siyasi partiler şimdiden yerel seçim hazırlıklarına başladı.

19-03/09/secmen-sandik-sorgulama-ekrani.jpg

YEREL SEÇİMDE KİMLER SEÇİLİR? NE YAPILIR

Büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri.. İşte bu kritik görevlere gelecek her yönetici yerel seçimler vasıtasıyla seçilir.  En küçük yönetimden en büyük yönetime kadar binlerce yönetici yerel seçimler sayesinde iş başına gelir. Birkaç kişinin yaşadığı bölgeden yüz binlerce kişinin yaşadığı şehirlere kadar her noktada yönetici seçimi yerel seçimler ile yapılmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN