Zoom nedir, nasıl kullanılır? Canlı ders ve online konferans yapmak çok kolay

Zoom nedir, nasıl kullanılır? Canlı ders ve online konferans yapmak çok kolay

Uzaktan eğitimde kullanılan Zoom programı, mobil uygulama mağazaları Apple Store ve Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. Özel okul ve üniversitelerin kullandığı program; bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından kullanılabiliyor. İşte, Zoom kullanma rehberi...

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile eğitime uzaktan devam eden devlet okullarının yanı sıra özel okullar ve üniversiteler 'Zoom' adlı görüntülü görüşme programı aracılığıyla canlı dersleri gerçekleştiriyor. Zoom programı, basit kullanımı sayesinde 7'den 70'e birçok akıllı telefon kullanıcısı tarafından tercih ediliyor.

ZOOM NEDİR?

ABD'nin Kaliforniya kentinde 21 Nisan 2011 tarihinde kurulan teknoloji şirketi Zoom; telekonferans, uzaktan çalışma, uzaktan eğitim ve sosyal ilişkiler için görüntülü telefon ve online sohbet hizmeti sağlıyor. 2020'nin başlarından itibaren koronavirüs salgın nedeniyle uygulanan karantina nedeniyle artan uzaktan eğitim ve evden çalışma dolayısıyla Zoom'un kullanımı arttı. Şirket işgücünün büyük bir kısmı Çin'de bulunuyor.

CANLI DERS UYGULAMASI ZOOM NASIL YÜKLENİR?

Kovid-19 hastalığı nedeniyle eğitimlerine internet üzerinden uzaktan devam etmek zorunda kalan öğrenciler, öğretmenleriyle Zoom programı aracılığıyla sesli ve görüntülü iletişim kuruyor ve canlı derslere katılım sağlıyor.

Zoom nasıl indirilir: Canlı ders açabilmek veya izleyebilmek için uygulamayı Google Play Store, Apple Store veya Microsoft Store üzerinden indirerek ücretsiz kayıt olmak gerekiyor.

ZOOM ÜCRETLİ Mİ?

Bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan kullanılabilen görüntülü görüşme uygulaması Zoom, 40 dakika boyunca ücretsiz olarak kullanılıyor. 40 dakikalık süre dolunca, görüntülü görüşme otomatik olarak sona eriyor. Fakat yeniden 40 dakikalık görüşme başlatarak toplantıya veya canlı derse kaldığınız yerden devam etmeniz mümkün. Görüntülü görüşme sayısında sınır bulunmuyor, istediğiniz kadar Zoom görüşmesi/toplantısı başlatabilirsiniz.

Ücretli versiyonu satın almanız durumunda, süre sınırlaması olmadan Zoom uygulamasını kullanabilirsiniz.

ZOOM NASIL KULLANILIR?

Zoom'da canlı ders açabilmek veya izleyebilmek için öncelikle uygulamayı indirmelisiniz. Uygulamayı indirdikten sonra 'New Meeting' ile yeni bir ders açabilirsiniz. Buraya tıkladıktan sonra size verilen 'Meeting ID' numarasını, derse katılmasını istediğiniz kişilere vermelisiniz. 'Start Meeting' tuşuna basıp derse başladıktan sonra öğrencilerle derse başlayabilirsiniz.

Öğrencilerin, sadece verilen ID numarası ile canlı derse katılabileceğini unutmayın.

ZOOM UYGULAMASI NASIL TÜRKÇEYE ÇEVRİLİR?

Zoom'a bilgisayardan giriş yaptıktan sonra, sağ alt köşede yer alan Zoom simgesine tıklayın. Açılan menüde bulunan 'Switch Languages' üzerine gelerek istediğiniz dili seçebilirsiniz.

Zoom uygulamasında Türkçe dil seçeneği maalesef bulunmuyor.

TOPLANTIDAN KAÇMAK İSTEYENLERE ÖZEL EKLENTİ

New York'ta yaşayan sanatçı Sam Lavigne, uzun Zoom toplantılarından 'kaçabilmek' için uygulama içinde kullanılabilen bir dizi sahte ses efektli eklenti geliştirdi.

Eklentide havlayan köpekler, inşaat sesleri, ağlayan bebekler ve hatta kesik kesik giden sesler ve istenmeyen yankılar gibi efektler arasından seçim yapılabiliyor.

Zoom Escaper'daki efektleri kullanmak için sesi zoomescaper.com web sitesi üzerinden yönlendiren VB-Audio adlı ücretsiz bir ses yazılımını indirdikten sonra Zoom'daki ses girişini mikrofondan VB Audio'ya değiştirmek yeterli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN