Almanların sağlıklı yaşam sırrı ifşa oldu! Bir tek ölüme çaresi yok... Vücuttaki bütün kiri, hastalığı defediyor

Almanların sağlıklı yaşam sırrı ifşa oldu! Bir tek ölüme çaresi yok... Vücuttaki bütün kiri, hastalığı defediyor

Almanların asırlardır sır gibi sakladığı ve sadece ölüme çaresi olmayan o şifa kaynağı ortaya çıktı. Doğal malzemelerle hazırlanan bu tarif sayesinde vücutta ne kirli kan kalıyor ne de herhangi bir hastalık ibaresi. Tabiri caizse bir tek ölüme çaresi yok. İşte o doğal içecek…

Bazı meyveler, bitkiler, sebzeler, baharatlar var ki insan sağlığı için oldukça önemli konumdalar. Özellikle de karışım halinde tüketilen bazı tarifler sağlıklı bünyeler için olmazsa olmaz faktörler. Bunlardan biri de özellikle de Almanların yıllardır kullandığı ve sağlıklı yaşamın sırrı olarak bilinen o karışım.

GÜÇ DOLU KARIŞIM

Yapılan bazı bilimsel çalışmalar zencefil ve zerdeçalın ayrı ayrı insan vücudu için yararlı olduğunu ortaya koydu. Lakin bazı çalışmalara göre ise zencefil ve zerdeçalın bir arada kullanılması harika bir şifa aracı oluyor. Kanımızı temizleyen bu baharatlar herhangi bir hastalık söz konusu olduğunda daha hızlı iyileşmeyi sağlıyor. Özellikle de zerdeçalın içinde bulunan “kurkumin” isimli bileşen iltihaplanma ya da enfeksiyona karşı savaşıyor.

yeni-proje-1-003.jpg

Kırmızı kan hücrelerinin üretilmesine yardımcı olan zerdeçal, Zencefil ile birleştiğinde halihazırdaki bütün faydaları ikiye katlanıyor. Zencefilin içinde bulunan antioksidan, kalp ve damar sağlığı için önemli besinler arasında yer alıyor.

yeni-proje-004.jpg

Ayrıca antioksidan deposu diyebileceğimiz zerdeçal, potasyum ve demir bakımından da oldukça zengin bir yiyecek. Anti-bakteriyel, anti-mikrobiyal, anti-inflamatuvar özelliklere sahip zerdeçalın artrit, göz hastalıkları, kanser, Alzheimer ve kalp hastalıkları gibi pek çok hastalıkta etkili olduğu bilinir.

yeni-proje-2-001.jpg

BAHARAT OLARAK TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu zerdeçalın takviye gıda olarak değil baharat olarak yiyecek ya da içeceklerin içerisinde tüketilmesidir. Bu kapsamda yarım çay kaşığı zerdeçal ve zencefil tozunu bir bardak ılık sütle karıştırarak tüketebilirsiniz.

yeni-proje-3-001.jpg

Hazırlayacağınız bu karışım karaciğerin optimal çalışmasına yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra damarlarda biriken kolesterol seviyesinin de düzene girmesini sağlayacaktır

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN