Bu yöntem daha önce hiç anlatılmadı! Bu üçlüyü karıştırın besin deposu oluşturun! Üçü bir araya gelince enerji deposu oluyor

Bu yöntem daha önce hiç anlatılmadı! Bu üçlüyü karıştırın besin deposu oluşturun! Üçü bir araya gelince enerji deposu oluyor

Sağlıklı ve enerji dolu bir bünye istiyorsanız yapmanız gerekenler belli. Marketten kolaylıkla alabileceğiniz bu üç besini birleştirerek besin ve enerji deposu bir karışım elde edebilirsiniz. Hem kış aylarında sıklıkla kullanabilir hem de enerji bulmak için faydalanabilirsiniz.

Sağlık açısından oldukça önemli olan yoğurt, bal ve zencefil bir araya gelince enerji dolu bir besin deposu haline geliyor. Bu üç ayrı besini karıştırarak elde ettiğiniz karışım sağlığınız için birçok fayda sağlıyor. Peki nedir bu üçlünün mucizevi faydaları?

YOĞURT, ZENCEFİL VE BAL KARIŞIMININ FAYDALARI

Bilindiği üzere yoğurdun içinde bulunan probiyotikler, sindirim sistemi için oldukça önemlidir. Öyle ki bu probiyotikler, sindirim sistemini düzene sokarak bağırsak sağlığını korumaktadır. Bunun yanı sıra yoğurdun içindeki kalsiyum ve protein, kemik sağlığı için oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren yoğurt, enfeksiyon oluşumuna karşı bir kalkan oluşturur.

Gelelim zerdeçalın faydalarına. Zerdeçalın içinde antioksidanlar vardır. Bu da iltihabı önlemeye ve romatoid artrit, kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlamaya yardımcı olur. Bunun yanı sıra zerdeçalın içindeki curcumin maddesi de beyin fonksiyonlarına iyi gelir.

Balın faydaları çoğu insan tarafından bilinmektedir. Bal, içinde bulundurduğu enzimler aracılığı ile vücutta oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Bunun yanı sıra bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bal, insan vücuduna enerji verirken, stresle mücadeleyi hızlandırır.

YOĞURT, ZENCEFİL VE BAL KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Önce bir kaseye yarım bardak yoğurt koymalısınız. Daha sonra yoğurdun üzerine bir çay kaşığı toz zencefil ve bal ilave ederek karıştırmalısınız. Bu karışım sayesinde kışın hastalıklardan korunurken ihtiyacınız olan enerjiyi de alabileceksiniz.

BU KARIŞIM SAYESİNDE DAHA SAĞLIKLI BİR BÜNYEYE KAVUŞABİLİRSİNİZ

Yukarıda bahsettiğimiz yoğurt, zencefil ve bal şunlara iyi gelmektedir:

Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir.

Grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı korur.

Vücuda enerji verir.

Sindirim sistemini dengeler.

Mide bulantısını hafifletir.

Anne sütünü artırdığı düşünülür.

Adet sancılarında rahatlatıcıdır.

Ses kısıklığına iyi gelir.

Sakinleştiricidir.

Metabolizmayı hızlandırır.

Kalp damar sağlığını korumada yardımcıdır.

Cinsel gücü artırır.

Balgam söktürücüdür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN