Covid-19 geri mi döndü! Yeni varyant yayılmaya başladı! Dünya yeniden alarma geçebilir

Covid-19 geri mi döndü! Yeni varyant yayılmaya başladı! Dünya yeniden alarma geçebilir

Birleşik Krallık'ta artan vaka sayılarıyla birlikte endişe verici bir durum bildirildi. COVID-19'un yeni varyantlarından biri olan EG.5.1 olarak bilinen Omicron varyantının yayılması, tüm dünyada alarm zillerinin çalmasına neden olabilir.

Geçtiğimiz hafta ülkede COVID-19 oranları 4.403 solunum vakasında %3,7 olarak kaydedilmişken, bu hafta 4.396 vakada %5,4'e yükseldi.

Ayrıca, son verilere göre COVID-19 hastaneye kabul oranı da 100.000 nüfusta 1,97 olarak tespit edilmiş. Önceki rapora göre, bu oran 100.000 nüfusta 1,17 idi, yani hastanelere kabul oranında belirgin bir artış olduğu görülüyor.

ÜLKEDEKİ VAKALARIN YÜZDE 14,6'SINI OLUŞTURUYOR

covid-19-koronavirus.jpg

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından bildirilen verilere göre, COVID-19'un yeni bir varyantı olan EG.5.1, ülkede hızla yayılmaktadır. COVID-19'un Omicron varyantından türeyen bu varyant, şu anda ülkedeki vakaların yüzde 14,6'sını oluşturmaktadır.

Vakalardaki artışın nedenlerinden biri olarak bu yeni varyantın etkisi gösterilmektedir. Son verilere göre, COVID-19 oranları ve hastaneye yatışlar artış gösterdi. Özellikle yaşlılar arasında hastaneye kabul oranlarında küçük bir artış tespit edildi. Yoğun bakım ünitelerine kabul oranlarında benzer bir artış henüz gözlemlenmedi.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı yetkilileri, durumu yakından izlemeye devam ettiklerini belirtti. Ayrıca, bu yeni varyantın yayılmasının yanı sıra aşılar ve önceki enfeksiyonlarla korunmanın önemli olduğunu vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de EG.5.1 varyantını izlemeye başladı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, insanların aşılar ve önceki enfeksiyonlarla daha iyi korunmasına rağmen, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini belirtti. Kalabalık yerlerde maske takılması, takviye alınması ve iç mekanlarda yeterli havalandırmanın sağlanması konusunda önerilerde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN