Kalp ve tansiyon hastalarına aşırı sıvı kaybı uyarısı

Kalp ve tansiyon hastalarına aşırı sıvı kaybı uyarısı

Kalp ve hipertansiyon hastalarının ilaçlarının aşırı sıvı kaybına neden olabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Musa Bulut mutlaka doktora görünmelerini tavsiye etti.

Kalp ve hipertansiyon hastalarının yaz mevsiminde aşırı sıvı kaybına karşı dikkatli olması uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Musa Bulut, “ Özellikle kalp hastaları ve hipertansiyon hastalarının kullandıkları özellikle idrar sökücü olan ilaçlar vücutta sıvı kaybına neden olur. Sıcaklarla beraber terlemeler de artacağı için ekstradan bir sıvı kaybı oluşacaktır” dedi.

Bulut, şu tavsiyeleri verdi:

“Bu dönemde ilaçları güncellememiz ve dozlarını azaltmamız gerekebilir. Kışın verdiğimiz tedavi ile yazın verdiğimiz arasında farklar oluşur. Kışın gelen hastalarımızın yazın da kontrollere gelmesi gerekiyor. Gelmezlerse ve vücutta sıvı açığı olursa halsizlik, ayağa kalktığında hastada baş dönmeleri ve bazen de sıvı açığından dolayı böbrek problemleri oluşabilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN