Maske yasağı yeniden gelebilir! Işık hızında yayılıyor... Türkiye'ye sıçraması an meselesi

Maske yasağı yeniden gelebilir! Işık hızında yayılıyor... Türkiye'ye sıçraması an meselesi

Koronavirüs pandemisinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen etkileri ve tehlikeleri devam ediyor. Aşının bulunmasıyla birlikte yasaklar ortadan kalksa da İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından paylaşılanlar endişe verici. Türkiye'ye doğru yaklaşan yeni varyant ışık hızında yayılıyor. İşte tüm detaylar...

Koronavirüsün yeni varyantına dair UKHSA tarafından açıklamalar geldi. Paylaşılan bilgilere göre Omicron varyantının alt türü olarak belirtiliyor. Omicron varyantının al türlerinde çıkan yeni tür henüz seyahat geçmişi olmayan bir kişide tespit edildi.

OMİCRON'DAN BİLE HIZLI

Açıklamaya göre BA.2.86 türünün diğer varyantlara ve Omicron varyantına göre genomik alanda oldukça uzak olduğu belirtiliyor. Yeni türün diğer varyantlara göre daha yüksek sayıda mutasyon geçirdiği tespit edildi. IKSHSA Başkan Yardımcısı Meera Chand tarafından görüşleri paylaşıldı.

Birleşik Krallık'ta tespit edilen bir vaka olduğunu ayrıntılı değerlendirme aşamasının sürdüğünü ve detaylı bilgilerin zamanı geldiğinde aktarılacağını ifade etti. Açıklamalarında "UKHSA durumu yakından izlemeye devam edecek ve analiz sonuçlarını mevcut olduklarında yayınlayacaktır." ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-83736e966faea4d3a7ccfe68eed29593.jpg

YENİ BİR PANDEMİ ENDİŞESİ

Pandemi sürecine dair yeni iddiaları doğuran varyant panik havası yaratıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamalara göre varyant adı BA.2.86 olarak belirlenen türün detaylarını paylaştı. Yeni varyantın aşırı derecede mutasyon geçirmesi nedeniyle "Gözlem altındaki varyant" olarak yeniden güncellendi.

Ülkeler tarafından Dünya Sağlık Örgütü'ne iletilen raporlar sonucunda "İzlenmesi gerekken" kategorisinde 3, "gözlem altındaki" kategorisinde ise 7 varyantın tespit edildiği ifade edildi. Belirtilen varyantın İsrail ve Danimarka'da görülmesinin ardından İngiltere'de de görülmesi Türkiye gündemine oturdu. Halk arasında "Türkiye'ye ne zaman gelecek?" gibi soruların hedefi oldu. Yeni tür varyantın henüz Türkiye'de görüldüğüne dair resmi bir paylaşım gelmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN