Metabolizmayı ateşleyen o besin bulundu! İçme suyuna 1 tane ekleyin... Göbek yağlarını cayır cayır yakacak

Metabolizmayı ateşleyen o besin bulundu! İçme suyuna 1 tane ekleyin... Göbek yağlarını cayır cayır yakacak

Birçok kişinin vücuduyla ilgili en büyük şikayeti göbek bölgesindeki yağlardır. Hızlı ve sağlıklı bir şekilde bu yağlardan kurtulmak isteyenlerin ise hayatlarında bazı küçük değişiklikler yapması gerekiyor. İşte, uzmanların önerdiği, göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulmanızı sağlayacak o küçük detay...

Fazla kilolardan kurtulmak genellikle uzun zaman, sıkı bir çalışma programı ve özveri gerektirdiği için birçok kişi bu süreci devam ettiremiyor. Fakat, hem sizi çok yormayacak hem de etkili bir sonuç alana kadar devam edeceğiniz bazı yöntemler bulunuyor. İşte, kilo verme sürecinizi hızlandıracak o basit yöntemler...

BOL BOL SU TÜKETİN

Kilo vermek için ister dışarıda egzersiz yapın isterseniz evde kendi kendinize çalışın, bu süreçten en iyi sonucu almak için bol su tüketmeniz gerekiyor.

haber-4-ic1.jpg

Özellikle egzersizden dolayı yoğun terleme yaşadığınızda yeterli su ihtiyacınızı karşıladığınızdan emin olmalısınız. Yapılan araştırmalarda susuzluk ve açlığın benzer hisler olduğu ve yeterli su tüketilmediğinde insanların kendini aç hissederek gereğinden fazla kalori alabildiği ortaya çıkmıştır.

SUYUNUZA 1 TANE LİMON KOYUN

Ne yaparsa yapsın su içmeyi sevemeyen ve bunu alışkanlık haline getiremeyenler için de çözüm oldukça basit. Suyunuzun içine limon ekleyerek hem ferahlayıp hem de günlük su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

haber-4-ic2.jpg

Ayrıca yapılan araştırmalar, limon polifenollerinin kilo alımını baskılayıcı güçte olduğunu ve vücudun yağ biriktirmesinin önüne geçtiğini göstermiştir.

DÜZENLİ UYUMAYA DİKKAT EDİN

Uzmanlar, geceleri dinlendirici uyku uyumamanın vücuda çok fazla zarar verdiğini belirtiyor. Yediklerinize dikkat ediyor ve düzenli egzersiz yapıyor olsanız bile yeterli uykuyu alamadığınızda, sağlıklı kilo vermeniz mümkün olmuyor.

uyku.jpg

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırmada, 6 ay süren kilo verme programına katılım sağlayan 245 kadın, kaliteli uykunun sağlıklı kilo verme oranlarını yüzde 33 artırdığını görmüştür. Bu yüzden uzmanlar, geceleri 7 saatten fazla uyumanın önemine dikkat çekmektedir.

BÜYÜK ÖĞÜNLERİ SABAH VEYA ÖĞLENE SAKLAYIN

Kahvaltı ya da öğle yemeklerinizde günün en büyük öğünlerini yemeyi tercih edin. Akşam yemeği öncesinde ya da sonrasında yoğun egzersiz yapmayacaksanız, akşam yemeğinizi daha az karbonhidratla ayarlamalısınız.

porsiyon.jpg

Akşam yemekleri ve sonrasında tüketilen tatlılar günün en büyük öğününü oluşturmaktadır. Fakat, uyku sürecinde o kadar büyük enerjiyi yakamadığımız için yediklerimiz direk yağa dönüşmektedir. Bu yüzden akşam yemeklerinde porsiyonunuzu olabildiğinde küçük tutmanız önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN