Sık sık mideniz ağrıyorsa aman dikkat! Öyle bir hastalığın belirtisi ki: Ansızın ölüme götürüyor!

Sık sık mideniz ağrıyorsa aman dikkat! Öyle bir hastalığın belirtisi ki: Ansızın ölüme götürüyor!

Mide ağrısı, karnın üst bölgesinde meydana gelen rahatsızlık hissini tanımlar. Herkes en az bir kere olmakla birlikte yaşamının bir bölümünde bu şikayetten yakınır. Mide ağrısının çoğu nedeni endişe uyandıracak durumlar olmasa da bu şikayet ciddi hastalıkların seyri sırasında da oluşabileceği için dikkatli olunmalıdır.

Lezzetli bir yemeğin ardından evinizde dinleniyorsunuz. Kendinizi pek iyi hissetmediğinizi fark ediyorsunuz. Mideniz bulanıyor. Göğüs bölgenizde yanma hissi var. Hazımsızlıktan mide ekşimesi mi? Kalp krizi olabilir mi? Göğüs rahatsızlığı, yaşamı tehdit edebilen kalp krizinin en yaygın belirtisidir.

Mide ağrısı, kalp krizi belirtisi olarak ortaya çıkabilir. Ayrıca, bazı kalp krizi semptomları da mide ağrısı veya mide ekşimesi şeklinde hissedilebilir. Bu nedenle, şiddetli veya ani başlayan mide ağrısı veya mide ekşimesi durumunda, kalp krizi gibi ciddi bir sağlık sorunu olabileceği göz önünde bulundurulmalı ve hemen tıbbi yardım alınmalıdır.

SIK SIK MİDENİZ AĞRIYORSA AMAN DİKKAT! ÖYLE BİR HASTALIĞIN BELİRTİSİ Kİ: ANSIZIN ÖLÜME GÖTÜRÜYOR!

Özetle, mide ağrısı ve kalp krizi arasında doğrudan bir ilişki yoktur ancak bazı semptomlar benzerlik gösterebilir ve şiddetli mide ağrısı kalp krizi belirtisi olabilir. Bu nedenle, herhangi bir sağlık sorunu durumunda bir doktora danışmak önemlidir.

mide-agrisi-33064-b.jpg

Kadınlarda en sinsi kalp krizi semptomlarından biri, yoğun bir mide bulantısı veya karında basınç hissidir. Kolayca mide ekşimesi, grip ve hatta mide ülseri ile karıştırılan bu ağrı, kadınların gözden kaçırdığı en yaygın kalp krizi belirtilerinden biridir. Aynı zamanda, göğsünüzde hissedebileceğiniz gibi yoğun bir baskı şeklini de alabilir, bazıları bunu vücudunuzun etrafında gerilen bir ipe veya üzerinizde oturan bir file benzetmiştir.

KALP KRİZİ NEDİR?

Kalp kasını kan ve oksijen ile besleyen bir arter bloke edildiğinde kalp krizi meydana gelir. Tıkanma genellikle kalbi besleyen koroner arterlerde plak oluşturan yağ, kolesterol ve diğer maddelerin birikmesinden kaynaklanır.

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ

Kalp krizindeki göğüs rahatsızlığının türü, tipik olarak hazımsızlıkta yaşanandan farklıdır. Kalp krizinin klasik belirtileri şunlardır:

  • Göğsün ortasında ezici ağrı veya basınç
  • Sırt, boyun, omuz, çene veya kollara yayılan ağrı veya gerginlik
  • Şiddetli nefes darlığı

Kalp krizi geçiren kişilerde terleme, diş ağrısı, baş ağrısı, mide ekşimesi, mide bulantısı ve kusma da görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN