Vücudunuzun şifa kaynağı zerdeçalın 6 bilinmeyen faydasını duyunca şoke olacaksınız! Bu faydalarını duyan aktarlara koşuyor

Vücudunuzun şifa kaynağı zerdeçalın 6 bilinmeyen faydasını duyunca şoke olacaksınız! Bu faydalarını duyan aktarlara koşuyor

Son yıllarda zerdeçalın popülerliğinin artması ve sağlık üzerindeki pek çok etkisinin bilim dünyasınca kanıtlanması ile birlikte tüketimi de artmıştır. İşte zerdeçal tüketmeniz için 6 neden...

Mutfak raflarında ve baharat dolaplarında teşhir edilen zerdeçalın yapımında öğütülmüş bitki kökleri kullanılmaktadır. Körinin sarı rengi zerdeçal baharatının bir sonucudur. Baharatın ana etken maddesi olan ve baharata kendine özgü sarı rengini veren kurkumin, zerdeçalın terapötik özelliklerini veren şeydir. Çok güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra, güçlü anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir. Zerdeçalın olası sağlık avantajlarının çoğu aslında kurkuminden kaynaklanmaktadır.

Zerdeçalın sizin için faydalı olan bu 6 sağlık faydasına göz atın.

60230f2079da3e0ff4d319ed.webp

1. SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Zerdeçal, yemeklere lezzet kattığı için Hint baharatlarının bir parçası olarak yer alır. Ancak zerdeçal, bu tür yiyeceklerin sindiriminde de oldukça yardımcı olabilir. Bileşiğin iltihap önleyici nitelikleri nedeniyle gaz, kramp ve iltihaplı bağırsak rahatsızlıkları gibi sindirim sorunlarının tedavisinde özellikle yararlıdır.

2. KARACİĞER FONKSİYONUNU GELİŞTİRİR

Zerdeçalın güçlü antioksidan etkileri, karaciğerin sağlıklı arınmasını teşvik ederken serbest radikaller, kirleticiler, ilaçlar ve atık ürünlerden kaynaklanan karaciğer hasarını önleyebilir. Zerdeçal, aşırı kolesterolü ortadan kaldırarak yağlı karaciğer birikintilerini ve karaciğer rahatsızlığını ve tahrişini azaltmaya yardımcı olabilir.

3. DİYABET YÖNETİMİNE YARDIMCI OLABİLİR

Çalışmalara göre, zerdeçal, artan insülin ile bağlantılı olduğu düşünülen iki koşul olan inflamatuar yanıtları ve stresi azaltma yeteneklerine sahip olabilir. Bu nedenle zerdeçalın şeker hastaları için faydalı olabileceğine inanılmaktadır. Diyete zerdeçal veya kurkumin eklemek bile prediyabetin ilerlemesini durdurabilir veya en azından yavaşlatabilir.

zerdecalin-agri-kesici-et-642.webp

4. CİLDİNİZE IŞILTI VERİR

Zerdeçalda bulunan antioksidanlar ve antiinflamatuar elementler cildin daha genç ve parlak görünmesine yardımcı olabilir. Zerdeçal kullanımı cilt hücrelerinin birbirine yapışmasını ve gözenekleri tıkamasını engeller. Antiseptik ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğu için akneye neden olan bakterilerin büyümesini başarıyla durdurabilir.

5. KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR

Zerdeçalın bilimsel olarak desteklenen çok sayıda sağlık avantajı, özellikle en etkili bileşeni olan kurkumin ile ilgili olanlar, kalp sağlığını geliştirme potansiyelini içerir. Zerdeçal, genel kan damarı işlevini artırabilir ve kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürerek kardiyovasküler hastalık ve hatta kalp durması riskini azaltabilir. Kalp hastalığının gelişimindeki birçok dönüm noktası, kurkumin kullanımıyla geri alınabilir.

6. VİRAL ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUR

Zerdeçal, bağışıklığı güçlendirmek ve içinde kurkumin bulunması nedeniyle mevsimsel hastalıklara ve hassasiyetlere karşı koruma geliştirmek için mükemmeldir. Herpes ve grip, kurkuminin savaşmanıza yardımcı olabileceği virüslerden birkaçıdır. Curcumin, bir bağışıklık sistemi güçlendirici olarak çok fazla potansiyele sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN