Yıllarca zayıflamak için kullanıldı! Meğer ter kokusu için bire birmiş! Bir kez sürün 24 saat ter kokusundan kurtulun…

Yıllarca zayıflamak için kullanıldı! Meğer ter kokusu için bire birmiş! Bir kez sürün 24 saat ter kokusundan kurtulun…

Özellikle de yaz aylarında ter problemi yaşayanlar bu sorundan nasıl kurtulacaklarını bilemiyor. Deodorantların kısa süreli kalıcılıkları da ter problemine çözüm olmuyor. Lakin ter kokusu için öyle bir yöntem varmış ki… Yıllardır zayıflamak için kullandığımız o bitki ter kokusunu söküp atıyormuş. İşte mucizevi bitki…

Vücudun ter bezlerinden salgılanan ve terin bakteriler tarafından parçalanması sonucu ter kokusu ortaya çıkmaktadır. Vücudun terlemesi oldukça önemli ve bir bakım sağlık için olmazsa olmazdır. Lakin ter kokusu hem kişinin kendisini hem de etrafındaki insanları rahatsız eder. Dolayısıyla kokudan kurtulmak için yeni yöntemler aranıyor.

Ter kokusunun önüne geçmek için yapılacak temel adımlar, günlük duş almak, temiz kıyafetler giymek ve düzenli deodorant kullanmaktır. Lakin bunların hepsi yapılsa da bazen özellikle de yaz aylarında ter kokusundan bir türlü kurtulamayan kişiler de var. Bu durum ise sağlıksal bir problemin habercisidir. Bir türlü ter kokusundan kurtulamayan kişilerin bir uzmana başvurması çok daha iyi olacaktır.

BU YÖNTEMLE 24 SAAT RAHAT EDİN

Ter kokusundan kurtulmanın doğal yolları da var. Bunlardan en iyi olanları ise yeşil çay, alış çayı ve karabaş otudur. Bu bitkiler koku giderici özellikleri ile bilinmektedir. Dolayısıyla ter ile savaşmak için de kullanılabilir.

TER KOKUSUNDAN YEŞİL ÇAY İLE KURTULUN

yesil.jpg

Koku giderici özelliği ile bilinen yeşil çaydan 1 çay kaşığı bir fincan sıcak suya ekleyip demleyiniz. Daha sonra bir pamuk yardımı ile demlediğini çayı kötü kokan bölgelerinize sürebilirsiniz.

FERAH BİR TEN İÇİN ALIÇ ÇAYI

alic.jpg

Alıç çayı ferah kokusu ile teninizle de uyum sağlayacaktır. Bunun için bir su bardağı kaynar suya bir yemek kaşığı kuru alıç yaprağını ekleyin. 10-15 dakika demlendikten sonra süzdüğünüz suyu bir sprey şişesine aktarın. Son olarak dilediğiniz bölgeye sıkıp kötü kokulardan kurtulun.

KARABAŞ OTU İLE İSTENMEYEN KOKULARA SON

karabas.jpg

Kötü kokularla baş eden bir diğer yöntem ise karabaş otudur. Bir fincan kaynar suya bir çay kaşığı kuru karabaş otu ekleyip demleyin. Elde ettiğiniz suyu süzerek sprey şişesine doldurun. Koku problemi olan bölgelerinize uyguladığınız takdirde sorunu çözeceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN