Yumurtayı sakın buzdolabında saklamayın! Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz... Bir daha asla buzdolabına atmayacaksınız

Yumurtayı sakın buzdolabında saklamayın! Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz... Bir daha asla buzdolabına atmayacaksınız

Çoğu gıda malzemesini buzdolaplarında saklamayı tercih ederiz. Hem bozulmaması için hem de tazeliğini korumak için buzdolapları mükemmel çözüm. Peki her gıda ürünü buzdolaplarında saklanır mı? Sabah kahvaltılarında sıklıkla tükettiğimiz besinlerin başında gelen yumurtayı genellikle dolaplarda saklarız. Ancak bugüne kadar yanlış yapıyormuşuz. Uzmanlar uyardı, büyük tehlike saçıyor. Yaydığı zararları duyunca bir daha buzdolabına yumurta koyamayacaksınız. İşte detaylar...

Marketlerden ya da pazarlardan aldığımız çoğu gıda ürününü buzdolaplarında saklarız. Bu sayede ürünler hem daha taze kalır hem de bozulması engellenir. Ancak her besin buzdolabına koyulmaz. Uzmanlar uyardı, bunu yağıyorsanız sağlığınızı tehlikeye atıyorsunuz. Yumurtayı sakın buzdolabına koymayın. En büyük hatayı yapıyorsunuz. Öyle bir hastalık yayıyor ki duysanız bir daha yapmazsınız. İşte haberin detayları...

YUMURTAYI SAKIN BUZDOLABINDA SAKLAMAYIN

Sabahları sıklıkla tükettiğimiz yumurtayı genellikle buzdolaplarının ön cephesinde bulunan yerlerde saklarız. Peki yumurtayı buzdolaplarında saklamak sağlıklı mı? Uzmanlar uyardı, sakın bu hataya düşmeyin. Büyük tehlike saçıyor. Kimse bilmiyor ancak içten içe zehirliyor.

gfgfgf-99.jpg

KİMSE BİLMİYOR ANCAK ZEHİR SAÇIYOR

Dünyaca ünlü şef James Martin katıldığı bir TV programında vatandaşları uyardı. Yumurtaları asla buzdolabına koymayın diyen Martin, yumurta kabuklarının gözenekli olduğunu ve buzdolabındaki tüm tatları emeceğini, bundan dolayı da lezzetlerinin değişebileceğini anlattı. Bu yüzden yumurtaları buzdolabında değil kuru ve serin bir yerde saklamanın en iyisi olduğunu söyledi.

YUMURTANIN FAYDALARI NELER?

  • Sağlıklı bireylerde iyi kolesterol olarak bilinen HDL kolesterolün normal değer aralığına ulaşmasını destekleyerek kalp ve damar hastalıklarından korunmayı destekler.
  • Yüksek kolin içeriği sayesinde hücre zarı sağlığını güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Kolin içeriğinin bir diğer olumlu etkisi ile beyinde sinyal iletiminde görevli moleküllerin üretimini destekleyerek bilişsel fonksiyonları güçlendirir. Hafıza ve konstantrasyon sorunları ile Alzheimer gibi nörolojik hastalıkların gelişme olasılığını azaltmaya yardımcıdır.
  • A vitamini öncülleri olan lutein ve zeaksantin karotenoidlerini yüksek oranda bulunduran yumurta sarısı, göz sağlığını iyileştirmeye ve retina hasarlarını önlemeye yardımcı olur.
  • Yüksek protein içeriği ile yara iyileşmesi ile kas yapımı ve onarımını destekler.
  • Bileşimindeki protein ve sağlıklı yağ içeriğine bağlı olarak uzun süre tok kalmayı destekleyerek aşırı besin tüketimi, buna bağlı obezite gelişimi gibi olasılıkları düşürmeye yardımcıdır. Düşük kalori içeriğine rağmen tokluk hissi oluşturması kilo kontrolünü kolaylaştırır. Ayrıca zayıflama diyetlerinin devamlılığını desteklerken bu süreçlerde kan şekerindeki dalgalanmaları da azaltır.

dffdfd-2023-02-09t111256-015.jpg

  • Yumurta önemli bir D vitamini içeriğine sahiptir. D vitamini az sayıda besinin içeriğinde yer aldığından düzenli yumurta tüketimi D vitamini eksikliği ve buna bağlı kemik ve eklem sağlığı sorunlarını önlemeye katkıda bulunur.
  • Antioksidan özelliğe sahip vitamin ve mineraller içerdiğinden kanser ve enfeksiyonlarla mücadeleyi destekler, yaşlanmaya bağlı cilt ve sağlık sorunları ile mücadeleye katkı sağlar.
  • Omega 3 yağ asitleri içerdiğinden bağışıklık sistemini güçlendirmeye, genel anlamda sağlığı korumaya yardımcı olur.
  • Çocuklarda büyüme ve gelişmeyi destekler.
  • Hamilelik ve emzirme gibi besin öğesi gereksinimlerinin arttığı dönemlerde bu ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN