Zeytinin de sahtesi çıktı! Zeytin yerine bakın ne yiyormuşuz: Bu yöntemle hakiki mi değil mi hemen test edin

Zeytinin de sahtesi çıktı! Zeytin yerine bakın ne yiyormuşuz: Bu yöntemle hakiki mi değil mi hemen test edin

Son dönemlerde yaygınlaşan gıdada sahtecilik, tüketicilerin gündeminde yer alıyor. Bal, kaşar, süt, zeytinyağı, tereyağı ve pul biber gibi ürünlerin ardından sıra zeytine geldi. Vatandaşa kaliteli ve sağlıklı ürün satmak yerine, işin içerisine hile katarak tüketiciyi kandırmayı başarıyorlar. Uzmanlar zeytin severlere seslendi. Bunu yapmadan sakın yemeyin. İşte tüm detaylar...

Tüketicilerin esnafa olan güveni her geçen gün kayboluyor. Gıdada sahteciliğin arttığı günlerde, siyah zeytin sevenlere üzücü haber geldi. Siyah zeytin yerine aslında başka bir şey yiyorsunuz. Peki zeytinin gerçek olup olmadığını nasıl anlarsınız?

GIDA SAHTECİLİĞİ GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR

Gıdada sahteciliğin günden güne büyüdüğü zamanlarda, tüketiciler nereden ne alması gerektiği konusunda oldukça kararsız. TBMM'nin koronavirüs pandemisinin ardından ara vermesiyle piyasada çalışmalar durmuştu. Yeni yasa ile çalışmaların içeriği de ortaya çıktı.

Yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasal düzenlemenin ardından gıda ürünlerinde sahecilik yapanlara verilen ceza miktarı büyüyecek. Günümüzde artan sahtecilik ile mücadele kapsamında, tüketiciyi yanıltmaya çalışan markaların yasaklanması hatta hapis cezasına kadar ilerlemesi gündemde yer alıyor.

facts-adulteration-web-1024x502.jpg

MERDİVEN ALTI ÜRÜNLER PİYASADA SATILIYOR

Günümüzde bal, sucuk, pul biber, kaşar ve zeytin yağının ardından listeye siyah zeytin de eklendi. Son yıllarda hızla yükselen enflasyon ile birlikte, tüketiciler tarafından harcamaların en büyüğü gıda ürünlerinde gerçekleşiyor.

Fakat, merdiven altı işletmeler ise tüketicilerin sağlığını tehlikeye atıyor. Piyasada yoğun bir şekilde taklit ve tağşişin yer aldığı gıda ürünlerine dair, gıda mühendisi Uğur Toprak açıkladı.

5ed8bd435542871ad087f8ef.webp

ZEYTİNİ ALIRKEN BUNA DİKKAT EDİN

Tüketicilerin sağlığını tehlikeye atan üreticiler gözü siyah zeytine dikti. Siyah zeytinlerin daha fazla dikkat çekmesi için siyah boya ile boyandıkları paylaşılıyor. Zeytinin normal şartlarda çekirdeği kahverengimsi renkte olmalıdır. Fakat, daha koyu bir siyah olması halinde boya katkısı olduğu söylenebilir.

Denetimin olmadığı ve merdiven altı işletmelerin olduğu, gıda mühendislerinin istihdam edilmediği firmalarda denk gelindiği paylaşıldı. Bu felaketi önlemek adına denetimlerin artması gerektiğini işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN