Kilosu 320 liradan satılan o yemişler kapış kapış gidiyor! Satıcıların yüzü gülerken vatandaş ise sağlığını koruyor...

Kilosu 320 liradan satılan o yemişler kapış kapış gidiyor! Satıcıların yüzü gülerken vatandaş ise sağlığını koruyor...

İnsan sağlığı için faydalı olan birçok besin bulunurken bu yemişler faydaları açısından oldukça önem arz ediyor. Kilosu 320 liradan satılırken resmen kapış kapış alınıyor! Satıcılar bu durumdan oldukça memnunken alıcılar ise sağlıklı yemişler için sıraya giriyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kış aylarının en vazgeçilmezlerinden olan kuruyemişler, her mevsimde rağbet görse de bazıları var ki özellikle de kış mevsiminde daha çok tüketiliyor. Birçok faydası bulunan kuruyemişler vatandaşlar tarafından kapış kapış alınıyor. Sadece bir avuç bile tüketmek vücudu korurken Eskişehir’de kuruyemişin kilosu 320 liraya kadar çıktı.

KURU MEYVELER KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

Eskişehir’de kuruyemiş satışı yapan esnaf, özellikle de kış mevsiminde raflarda yer alan kuru meyvelere rağbet olduğunu ifade ederken bağışıklık sistemi için oldukça önemli olduğunu dile getiriyor. Eskişehir’de yıllardır kuruyemişçi esnaflığı yapan Enver Özdil kuruyemiş satışı ve faydalarına ilişkin olarak, "Bağışıklığı güçlendirici gülkurusu, kayısı, üzüm kurusu, hurma, fındık, badem, incir gibi ürünleri tercih ediyorlar. Fiyatlar biraz yüksek ama vatandaşlar yine alabildiği kadar satın oluyor. Kuru meyvelerde ortalama fiyat 100 liranın altına düşmüyor. Kayısı ürünleri 150 ila 200 lira civarında. Kuruyemişe de vatandaşların ilgisi var. Kuruyemiş fiyatları da 70 liradan başlıyor, 320 liraya kadar çıkıyor" dedi.

yeni-proje-1-001.jpg

KURUYEMİŞİN FAYDALARI

Yüksek besin değeri olan kuruyemişler, çok çeşitli olmasının yanı sıra tatları ile de insanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Kuruyemişlerin içerisinde yüksek miktarda protein, sağlıklı yağlar, lif, vitamin ve mineral bulunuyor. Bu açıdan da neredeyse her derde deva olarak biliniyor.

yeni-proje-2-002.jpg

Kuruyemişlerin içinde doymamış yağ bulunduğu için kalp sağlığına oldukça iyi gelir. Doymamış yağlar, kalp rahatsızlığı riskini azaltırken bir yandan da kolesterol seviyesinin düzene girmesine yardımcı olur.

yeni-proje-001.jpg

Bunların yanı sıra içerisinde bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar sayesinde hücre hasarını önlemeye yardımcı olurken bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Ayrıca yüksek lif içeriğinden dolayı sindirim sistemini düzenlerken, tok tutucu özellikleri ile de kilo vermeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN