Kanarya derbilerde kayıp

Kanarya derbilerde kayıp

Süper Lig’in 27’nci haftasında Beşiktaş’a 4-2 mağlup olan Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 4 derbiden de galibiyet alamadı. Sarı-Lacivertliler, bu sezon 4 derbi maçta 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Derbilerde rakip filelere 2 gol bırakan Kanarya kalesinde toplam 9 gol gördü.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’a 4-2 kaybederken, bu sezon oynadığı 4. derbiden de galibiyet çıkartamadı. Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı konuk etti. Mücadelede 1-0 öne geçen Sarı-Lacivertliler, ikinci yarıda Siyah-Beyazlıların gollerine engel olamazken sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Sezonun ilk yarısında Dolmabahçe’de oynanan maçta Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, Kadıköy’de de Galatasaray’a 3-0 mağlup oldu. Sarı-Lacivertli ekip, Akyazı’da oynanan müsabakada ise Trabzonspor’a şut atamadan tamamladığı müsabakayı 2-0 kaybetti.

Son oynanan müsabakada da Beşiktaş’a 4-2 kaybeden Fenerbahçe, 4 derbi maçta 1 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşadı. Geçtiğimiz yıllarda Kadıköy’de oynadığı derbilerde rakiplerine geçit vermeyen Kanarya, bu sezon sahasında oynadığı 2 derbide kalesinde 7 gol gördü.
Fenerbahçe teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde çıktığı büyük maçlarda 3’lü savunma formasyonunu tercih ederken istediği sonuçları alamadı.

Portekizli teknik adam, bu sezon oynadıkları kritik maçların tamamında 3’lü savunma tercih ederken söz konusu sistemle yalnızca Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Sevilla’yı 1-0 mağlup etti ve turnuvaya veda etti. Sarı-Lacivertli ekip, bu sezon derbi maçlarda yalnızca iki kez gol sevinci yaşarken rakip ağları bulduğu mücadeleyi de 4-2 kaybetmekten kurtulamadı.

Teknik heyetin kritik maçlarda kullandığı formasyon eleştiri alırken elde edilen sonuçlara rağmen aynı taktiksel kurgunun denenmesi taraftarın da tepkisini çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN