Kartal savunmaya güç katacak

Kartal savunmaya güç katacak

Süper Lig’de şampiyonluk yarışını sürdüren Beşiktaş, gelecek sezonun kadro planlamasını da devam ettiriyor. Siyah-Beyazlılar, savunma hattını güçlendirmek için harekete geçerken sözleşmeleri sona erecek isimlerden Yerry Mina ve Jason Denayer’i kadrosuna katmak istiyor.

Teknik direktör Şenol Güneş’in göreve gelmesinin ardından yükselişe geçen Beşiktaş, yeni sezonda şampiyonluk ipini göğüslemek isterken kadro planlamasına da ara vermeden devam ediyor. Devre arasında yapılan nokta atışı transferler ile yarışa tutunan Siyah-Beyazlılar sezon sonunda da benzer bir hamle yapmayı hedefliyor. Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda önceliğini savunma takviyesine verecek yönetim, geniş bir liste üzerinde çalışıyor.

Romain Saiss’in olası satışı, Welinton’un ise takımdan ayrılma durumunu değerlendiren yönetim, Omar Colley’in yanına bir takviye yapmak istiyor. Bu doğrultuda önceliği savunma hattına veren Beşiktaş, büyük çaba sarf ediyor. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton forması giyen Kolombiyalı stoper Yerry Mina’nın menajeriyle bu hafta masaya oturacak olan idareciler, 30 yaşındaki oyuncunun maddi taleplerini dinleyecek. Kartal, şartlar uyarsa ön anlaşmayı hiç zaman kaybetmeden yapmak istiyor. Mina’nın bonservissiz transfer edilecek olması nedeniyle oyuncunu dolgun bir maaşla ikna etmek isteyen yönetim, elini çabuk tutmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş’ın radarına giren bir diğer stoper ise Jason Denayer. Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Shabab ile sözleşmesi sezon sonu bitecek olan 27 yaşındaki Jason Denayer’e Siyah-Beyazlılar geçtiğimiz yıl resmi teklif götürmüş ancak şartlarda anlaşma sağlanamamıştı. Sağ stopere transfer yapmak isteyen Beşiktaş’a menajerler tarafından eski Galatasaraylı Jason Denayer yeniden önerildi. Beşiktaş Denayer’le ilgili nihai kararını henüz vermezken, stoper arayışlarının da devam ettiği kaydedildi. Yıldız oyuncu ayrıca yeni sezon transfer çalışmalarına erken başlayan Trabzonspor’a da önerilmiş, sezon öncesi ise adı Fenerbahçe ile anılmıştı. Jason Denayer, bu sezon Al Shabab ile 11 maçta görev yaptı.

Yeni sezon için kamp dönemi başlamadan, yeni transferlerin yapılmasını isteyen teknik direktör Şenol Güneş, Avrupa’nın büyük liglerinde düşmeye oynayan takımlarından transfer yapmanın peşinde. Ucuz ama kaliteli oyuncuları kadrosuna katmak isteyen Siyah-Beyazlılar’ın, yakın takibe aldığı takımlar arasında Soutampton, Cremonese ve Elche gibi takımlar da yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN