Süper Lig’de ilk düdük çaldı

Süper Lig’de ilk düdük çaldı

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonu ilk hafta maçları ile başladı. Bu sezon 20 takımın mücadele ettiği ligde, ilk hafta oynanan 10 müsabakada 25 kez gol sevinci yaşandı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

Ligin ilk santrası Papara Park’ta oynanan Trabzonspor-Antalyaspor karşılaşması ile yapıldı. Yeni sezona büyük umutlarla giren Fırtına, Denswill’in ilk dakikalarda kaydettiği golle sezona 3 puanla ‘merhaba’ dedi.

denswill.jpg

Cumartesi gününün açılış karşılaşması nefes kesti. Kasımpaşa, evinde ağırladığı MKE Ankaragücü’nü 3-2 mağlup etti. Günün bir diğer maçında Konyaspor, 3 kırmızı kartın çıktığı ve son dakikada İstanbulspor’un penaltı kaçırdığı maçtan ile 1-1 eşitlikle ayrıldı. Son şampiyon Galatasaray ise sezonu Kayseri deplasmanında açtı. Cimbom, beklentilerin altında bir performans sergileyerek, henüz transfer tahtası açılmayan Kayserispor ile golsüz berabere kaldı. Günün son maçında ise Süper Lig’in yeni ekibi Pendikspor, Hatayspor’u konuk etti. Geçen sezon deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Hatayspor, 189 gün sonra ilk resmi maçına çıktı. Görkem Sağlam’ın damga vurduğu maçı Hatay ekibi, 5-1 kazanarak zirveye yerleşti.

hataysporr.jpg

Pazar gününün ilk maçında Sivasspor, Samsunspor’u konuk etti. Savunma etkinliğinin ön plana çıktığı maç 1-1 sona erdi. Ligin bir başka yeni ekibi Rizespor, deplasmanda Adana Demirspor’a 90+1’de yediği golün ardından 2-1 mağlup oldu. Günün kapanışı ise Fenerbahçe, Gaziantep FK maçı ile oldu. Sarı-Lacivertliler, Bosnalı yıldızı Dzeko’nun kaydettiği iki golle sahadan 2-1 galip ayrıldı ve sezona 3 puanla başladı.

dzeko.jpg

Pazartesi günü ise iki maçla tamamlandı. Alanyaspor, etkili bir futbolla Başakşehir’i 2-0 yenerken Beşiktaş-Karagümrük deplasmanına çıktı. Kartal, iki kez direğe takıldığı ve bir penaltı kaçırdığı maçı Gedson’un son bölümde kaydettiği golle 1-0 kazandı.

gedson.jpg

HAFTANIN TAKIMI: Hatayspor

HAFTANIN FUTBOLCUSU: Görkem Sağlam

HAFTANIN ALTIN KARMASI:

Dituro (Karagümrük) - Denswil (Trabzonspor), Drongelen (Samsunspor), Attamah (Kayserispor), Furkan Bayir (Alanyaspor) - Gedson (Beşiktaş), Görkem Sağlam (Hatayspor), Belhanda (Adana Demir), Novais (Alanyaspor), Hajradinovic (Kasımpaşa) - Edin Dzeko (Fenerbahçe)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN