TOKİ sosyal konut evlerine aynı evden 2 kişi başvurabilir mi? Karı koca ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

TOKİ sosyal konut evlerine aynı evden 2 kişi başvurabilir mi? Karı koca ayrı ayrı başvuru yapabilir mi?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ sosyal konut başvuruları dün başladı. Birçok ilde hayata geçirilen projeye başvurmak isteyen vatandaşlar ise başvuru şartlarına dair detayları araştırmaya başladı. Peki, TOKİ sosyal konut projesine kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? İşte projeye dair merak edilenler...

14 Eylül'de başlayan TOKİ sosyal konut projesine dair detaylar merak ediliyor. Projeye başvurmak isteyen vatandaşlar başvuru şartlarına dair detayları araştırıyor.

KARI VE KOCA AYRI AYRI TOKİ BAŞVURUSU YAPABİLİYOR MU?

Uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ başvuru detaylarını araştırıyor. Vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu ise karı ve kocanın ayrı ayrı başvuru yapma hakkının olup olmadığı. Konuya dair yayımlanan bildirgede başvuruların her haneden 1 kişi tarafından yapılabileceği yönünde. Yani karı ve koca ayrı ayrı başvuru yapamayacak.

HER HANEDEN KAÇ KİŞİ BAŞVURABİLECEK?

TOKİ projesi için hane içindeki çocuklar 18 yaşından küçükse yalnızca bir kişi başvuru yapabilecek. Ancak hanede 18 yaşını doldurmuş çocuk bulunuyorsa, aynı aileden 2 kişinin de başvurusu kabul edilecek. 18 yaşını dolduran bireyler evde misafir olarak görüldüğü için evdeki ikamet ve hane halkı olarak görülmüyor. Bu yüzden burada aile gelirinin yerine 18 yaşını dolduran bireyin geliri dikkate alınıyor.

 toki başvuru detayları

HAK SAHİPLERİNİN KONUTU SATMASI YA DA KİRAYA VERMESİ YASAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ projesinin detaylarını açıkladığı konuşmasında; "Proje, TC vatandaşı olan herkes başvurabilir. TC vatandaşı olmuş, üzerinde evi olmayan herkes başvurabilir. Vatandaşlık alabilmesi için de evi olması gerekiyorsa, sonradan vatandaş olanlar konuya dahil gözükmüyor. Borcu bitmeden konutları devredemez, satamazlar. Kiraya vermesinde bir engel söz konusu değil. Sosyal konut projelerinde devir hakkı yok. Tespit halinde konuta el koyarız. Biz evi olmayanlara ev alma imkanı sunuyoruz" sözleriyle borç bitene kadar konutların satımı ve kiralanmasının yasak olduğunu belirtti.

 TOKİ başvuru şartları

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- T.C vatandaşı olunması

- Projenin yapıldığı ilde minimum bir sene ikamet etmek ya da o ilin nüfusunda kayıtlı olunması

- Başvuru sahibinin kendisi, eşi ya da velayetindeki çocukları üstüne T.C sınırları içerisinde tapuda kaydı bulunan konutu olmaması ve daha önceden TOKİ'den ev almamış olması.

TOKİ BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

TOKİ başvurusu yapacak vatandaşların e-Devlet sistemi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girerek, konut başvurusu bölümünden işlemlerini yapmaları gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN